כאב ראש חוזר בשימוש בrelert

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/05/2017 | 05:07 | מאת: ולרי

אני בת 51 ואני סובלת ממגרנות מגיל צעיר שהופיעו במיוחד בצורה חריפה בזמן מחזור כששום כדור חר הצליח להפסיק את הכאב. בשנה האחרונה התחלתי לקחת relert 20 והכאב נעלם תוך שעתיים למשך 24 שעות ושוב מופיע. איך ניתן להפסיק את המעגל. התרופה הזאת היא היחידה שהצליחה להפסיק את כאבי הראש ואולם התכיפות עלתה.

Relart, אשר החומר הפעיל בו הוא eletriptan, שייך למשפחת ה"טריפטנים"- המשמשת לטיפול בהתקפי מיגרנה. בהוראות השימוש של התכשיר מצוין כי אם ישנה הטבה בכאב הראש עם לקיחת הטבליה - יחד עם חזרה של כאב הראש תוך 24 שעות מהנטילה- ניתן לקחת טבליה נוספת להקלה (תוך שמירה על מרווח של שעתיים לפחות בין נטילת הטבליה הראשונה לבין נטילת הטבליה השנייה). לא ציינת בפנייתך כמה זמן את כבר משתמשת בתכשיר ובאיזו תכיפות. כדאי לנהל יומן כאב כדי לבדוק האם ניתן לזהות טריגר לכאב או אמצעים אחרים שעוזרים למנוע אותו. ידוע כי שימוש יתר בתרופות לכאבי ראש עלול באופן פרדוקסלי דווקא להחמיר את התופעה, וכך נוצר "מעגל רשע" של כאב ראש- תרופה- כאב ראש. בנטילת תרופות ממשפחת הטריפטנים, הסיכון לתופעה זו, המכונה MOH (Medication overuse headache) עולה בשימוש למשך 10 ימים ומעלה בחודש ובשימוש ממושך. במידה והינך סובלת מהתקפי מגרנה תכופים או ממושכים או פיתחת/בסיכון לפתח כאב MOH יתכן ויש מקום לשקול טיפול מניעתי. בנוסף, חשוב לשלול מגוון מצבים רפואיים שיכולים לגרום/להחמיר כאבי ראש. לכן בכל מקרה, יש לפנות לרופא מומחה בתחום לבירור ההחמרה בתכיפות כאבי הראש ובהתאמת הטיפול התרופתי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי