טעם בפה האם זה תופעת לוואי של דקסילנט?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/05/2017 | 10:35 | מאת: טלאל

שלום רב, אני לוקחת דקסילנט 30 מג נגד צרבת מזה מספר ימים. יש לי בפה מן ריח מלוח שהוא מאוד חזק ולא נעים בערב. לא מצאתי עדויות לתופעת לוואי כזו מתרופה זו. האם אפשר לייחס זאת לדקסילנט?

DEXILANT, אשר החומר הפעיל בו הוא Dexlansoprazole, הינו תכשיר ממשפחת ה PPI (תרופות המעכבות תעלות מימן) אשר מוריד את רמת החומציות בקיבה. לתכשיר זה עלולות להיות תופעות לוואי של יובש בפה וטעם נשימה רע. גם צרבת יכולה לגרום ליובש בפה וטעם חומצי. אך להבנתי, לא סבלת מתופעה זו בעקבות הצרבת לפני תחילת הטיפול. ככלל, כאשר תופעת המתרחשת בסמוך לתחילת נטילת תרופה, ומשתפרת או חולפת עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול עולה הסבירות כי ניתן לייחס את התופעה לתרופה. בכל מקרה, במידה ותופעת הלוואי מטרידה מאוד ואינה חולפת, מומלץ לפנות לרופא ולהיוועץ איץו על המשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי