טיפול תרחיץ אלוקום לקרקפת

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/04/2017 | 18:34 | מאת: דפנה

גלל אלרגיה לשמפו אגיספור שמתבטא באודם בקרקפת קיבלתי תרחיץ אלוקום. אני מבינה שזה סטרואידים ופוחדת להשתמש ויש לי מס שאלות: 1. הטיפול הוא ל5 שבועות שבוע ראשון 3 פעמים שבוע שני ושלישי פעמיים שבוע רביעי וחמישי פעם אחת האם זה לא זמן ארוך לטיפול? האם לאחר הטיפול תהיה התפרצות מחודשת של הבעיה? 2. נאמר לי לטפטף מס טיפות על הקרקפת ולאחר 6 שעות לחפוף האם לאחר החפיפה השפעת התרופה פגה ואני יכולה לשים מטפחת ראש? 3. אני לוקחת 1 גלוקומין בערב האם בטיפול כזה יש סכנה לעליית סוכר? תודה רבה

תרחיץ Elocom מכיל Mometasone furoate שהינו סטרואידי טופיקלי. לתכשיר זה פעילות אנטי דלקתית והוא מיועד להפחתת דלקת וגרד הנגרמים כתוצאה מבעיות מסוימות בעור ובקרקפת. כבכל תכשיר המכיל סטרואידים, ההמלצה הינה להשתמש בתרחיץ זה במינון הנמוך ביותר האפשרי, למשך הזמן הקצר ביותר, ואין להשתמש בכמות גדולה של התרחיץ על אזורים נרחבים של הגוף לתקופה ארוכה. משך הטיפול נקבע ע"י הרופא לפי מטרת הטיפול וחומרת המצב. לרב, מפסיקים טיפול עם חלוף הנגעים וכדי להפחית את הסיכוי לריבאונד של המצב העורי מפחיתים הדרגתית את תדירות המתן כל שבועיים (כפי שציינת שהומלץ לך). כיסוי האזור המטופל מגביר את ספיגת התכשיר ולכן אינו מומלץ. אין תרופה החפה מתופעות לוואי, וככלל, טיפול ניתן כשהתועלת מהשימוש בו עולה על הסיכונים. תכשירי סטרואידים עלולים לגרום לעלייה ברמות גלוקוז. אפקט זה יכול להתרחש גם כאשר תכשירי סטרואידים ניתנים מקומית (בעיקר על שטחים גדולים, שטחים מכוסים, תקופות ארוכות). ניתן להיוועץ ברופא בנוגע למעקב הנדרש אחר רמות הגלוקוז.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי