יחסי גומלין בין תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/04/2017 | 17:50 | מאת: הימן

אני סובלת מכאבים עזים בגב ובכתפיים אני לוקחת או דראמאטיקס או זאלדיאר השילוב עם אסיבאל לשינה האם יש תופעות ליוואי

בישראל אין תרופה רשומה בשם "דראמאטיקס". קיים תכשיר בשם Dermatix המורכב מג'ל סיליקוני ומיועד לטיפול בצלקות- תכשיר זה אינו רשום כתרופה בישראל. Zaldiar הינו תכשיר המותווה לכאבים ומכיל Tramadol ו Paracetamol. Assival , אשר החומר הפעיל בו הינו Diazepam, הינו תכשיר המיועד לטיפול במצבי חרדה. השילוב של Assival ו Zaldiar עלול לדכא את מערכת העצבים המרכזית ולגרום לתופעות לוואי של נמנום ועייפות. במידה ובהוראת רופא עליך לקחת את 2 התרופות, מומלץ להפריד את זמני המתן של תרופות אלו וכן להיות מודע לאפקט זה ולהימנע מפעולות הדורשות ערנות לריכוז.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי