המלצה לשינוי בטיפול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/03/2017 | 07:42 | מאת: רפאל

בסיטואציה של בחור שלא יושן מספיק (ולפעמים לא יושן בכלל ) ולקח כבר אמביין ופנרגן שלא בדיוק עזרו לבעייה ואם עכשיו הוא התחיל עם נוקטורנו 7.5MG זה יעזור לשפר את זה ? יש תרופה טבעית לזה ? / כדאי לעבור לאמביין 12.5 מ"ג אם הרופאה אמרה ?

התכשיר NOCTURNO, מכיל את החומר הפעיל ZOPICLONE, ממשפחת תרופות ה-Z אשר דומות בפעילותן לתרופות ממשפחת הבנזודאזפינים והינו מותווה להפרעות שינה ולנדודי שינה. גם AMBIEN , אשר החומר הפעיל בו הוא ZOLPIDEM, שייך למשפחת תרופות זו. התכשיר NOCTURNO נמצא יעיל עבור ההתוויה שלשמה נועד אך השפעתו יכולה להיות שונה בין אנשים שונים. מפנייתך לא ברור האם בוצע בירור בנוגע לסיבות /גורמים לבעיות השינה (כמו כאב, מצבי מחלה שונים היכולים לגרום להפרעות שינה וטיפול בהן משפר את הפרעות השינה) והאם היה ניסיון בהתערבויות שאינן תרופתיות כגון הימנעות מצריכת קפאין, ארוחות כבדות, ספורט לפני השינה, הימנעות משינה במהלך היום ועוד. בנוסף לא ברור מה היה משך הטיפול בתרופות שהזכרת והאם בתחילת הטיפול התגובה היתה טובה יותר. חשוב לדעת כי טיפול ממושך בתרופות מיישנות עלול לגרום לתלות וסבילות לתרופות שינה (סבילות- מצב שבו הגוף "מתרגל" להשפעה של התרופה ונדרשים מינונים גבוהים יותר על מנת לקבל את אותו האפקט, אם בכלל). כאמור הטיפול בהפרעות שינה הוא מורכב. יש להיוועץ עם הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית והטיפולית של הבחור על מנת לבחור את התרופה המתאימה למצבו. ככלל, ההמלצה לברר עם הרופא המטפל מהו המקור להפרעות השינה ולנסות לטפל בבעיה ולא בסימפטום. להשתמש בתרופות משרות שינה במינון הנמוך האפשרי ולזמן הקצר ביותר, על מנת למנוע מצב של סבילות ותלות בתרופה. במידה ומפסיקים טיפול על מנת להימנע ממצב של תסמיני גמילה, יש לעשות זאת בהדרגתיות בהתאם להנחיות הרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי