צלילות וכדורים (טיול למזרח)

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

09/01/2017 | 15:33 | מאת: רעות

שלום! רציתי לדעת האם ישנה בעיה לצלול (עד 30 מטר) ולקיחת כדורי מלרון? בנוסף, האם אסור לשלב בין התרופות שאני לוקחת איתי לטיול למזרח? -מלרון -אורמקס -סטופ איט -אוטידין -ביטני X -למיסיל קרם -ביו פימייל של סופרהרב -נורופן קוויק תודה רבה!

לא צפויה השפעת גומלין משמעותית בנטילה במקביל של התרופות, שציינת. ביו פימייל הינו תוסף תזונה והמידע אודות איכותו, יעילותו , בטיחותו והשפעות הגומלין איתו מוגבל. בעלון לרופא של Malarone אין התייחסות לצלילה תוך כדי נטילת התרופה, בשונה מתרופה אחרת למניעת מלריה, Lariam, לגביה יש אזהרה על צלילה במקביל לנטילת התרופה (עקב סחרחורות ואיבוד שיווי משקל העלולים לנבוע מנטילתה). גם בספרות אין מידע המצביע על הסיכון בנטילת Malarone וצלילה במקביל. בכל אופן, יש לשים לב לתופעות לוואי משמעותיות העלולות לנבוע מהצלילה, כגון כאבי ראש וסחרחורות. בהצלחה בטיול 

23/01/2017 | 12:31 | מאת: רעות

תודה רבה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי