טיפול ביתר לחץ דם בטריטייס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/01/2017 | 06:53 | מאת: ימיני אתי

שלום מזה כשבוע אני מטופלת בטרי טייס 1.25 מג כדור 1 ביום הלחץ דם מאוזן יש לציין שבתחילת הטיפול הגרון היה אדום וקצת שרף. כרגע יש לי שעול ליחה מוגלתית וכשאני משתעלת שומעים שאני מלאה בליחה הייתכן שזה בגלל התרופה? אודה על תשובתכם

שלום רב, בין תופעות הלוואי הידועות לתרופות ממשפחת מעכבי האנזים המהפך (כמו טריטייס) הן שיעול יבש ואי נוחות בגרון, התופעה עלולה להופיע בכל שלב של נטילת התרופה. התופעה בד"כ חולפת תוך ימים עד חודש מהפסקת הטיפול (לעיתים יותר). אך במקרה שלך, להבנתי לא מדובר בשיעול יבש והתסמינים, שהנך מתארת, יכולים לנבוע ממחלה זיהומית. בכל מקרה, במידה והתופעה לא נעלמת או מחמירה יש לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי