שחמת הכבד כתופעת לוואי לטראמאדקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/12/2016 | 21:19 | מאת: רות

חברתי קיבלה טראמאדקס לשיכוך כאבים לאחר ניתוחים אורטופדיים בשתי הרגליים (לאחר תאונה). לאחר כחודשיים של טיפול היא אובחנה כסובלת משחמת הכבד - והיא לא סבלה מכך לפני כן. האם יתכן שזו תופעת לוואי של טיפול ממושך בטראמאדקס?

שחמת הינה שלב מתקדם של מחלת כבד. עלולים להיות מגוון גורמים להתפתחות שחמת והשכיחים שבהם הם זיהום בהפטיטיס C, אלכוהוליזם ומחלות כבד אחרות. שכיחות תופעות הלוואי הכבדיות המקושרות עם שימוש בטרמדקס הינה נמוכה ואלה לעיתים מקושרות עם צריכת מינונים גבוהים. הפגיעה הכבדית, באם מתרחשת, צפויה להתבטא כעלייה באנזימי כבד או כפגיעה חריפה כתוצאה מצריכת מינון יתר. תרופה זו עוברת מטבוליזם בכבד ולכן בחולים עם בעיות ידועות בכבד יש להשתמש בתרופה בזהירות. כאמור שחמת הינה מחלה מתקדמת שכאשר מפוצה לא גורמת לתסמינים מיוחדים ולכן לא ברור לי מפנייתך מהו הבירור שעברה קודם לאבחון זה והאם קיימים גורמי סיכון למחלה. בכל מקרה, לפני ייחוס תופעות לוואי כבדיות לתרופות, יש לשלול גורמים אחרים למחלת הכבד. בריאות שלמה,

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי