פציעה בקלות ודימום מתמשך

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/12/2016 | 23:07 | מאת: יערה

שלום, אני לוקחת באופן קבוע ויאפקס ופנרגן, ובשבוע האחרון אני לוקחת גם פניצילין. לאחרונה אני שמה לב שאני מדממת ממש בקלות- מפצעים, והדימום גם נמשך המון זמן. לפעמים יותר משעה. האם זה יכול להיות קשור לתרופות שאני לוקחת? תודה, יערה

התרופה ויאפקס (venlafaxine) שייכת למשפחת ה SNRI, משפחת תרופות החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין ונוראדרנלין במוח. לתרופות ממשפחה זו עלולה להיות השפעה על תפקוד טסיות הדם, אשר עלולה לגרום לדימום. הסיכון עולה כאשר לוקחים במקביל תרופות ממשפחת ה NSAIDS (תרופות אנטידלקתיות העובדות במנגנון לא סטרואידי), אשר חלקן ניתנות בלי מרשם- כגון Advil (Ibupropen). הסיכון לדימום אינו עולה בשימוש במקביל בשאר התרופות אותן ציינת- פנרגן (promethazine) ופנצילין. יש לפנות לרופא לבירור והתאמת טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי