הפיכת טסטוסטרון ל-DHT

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

22/11/2016 | 19:02 | מאת: מקריח

שלום רב, לקחתי כ-10 שנים את התרופה פרופסיה המעכבת את האנזים 5 אלפא רדוקטאז האחראי על הפיכת הטסטוסטרון ל-DHT. לצערי תרופה זו גרמה לי לתופעות לוואי רבות הכוללות: אין אונות, ירידה קשה בכמות שפיכת הזרע, קושי בריכוז וזיכרון, וחרדות. הפסקתי לפני 3 שנים את התרופה, היה שיפור קל בתופעות הלוואי אך לא השתפר לגמרי. רציתי לשאול האם יש תרופה שיכולה להחזיר את הפעילות של האנזים 5 אלפא רדוקטאז לקדמותו ולגרום שוב שהטסטוסטרון יהפוך ל-DHT באופן תקין? (כלומר יבצע פעולה הפוכה משל הפרופסיה)

פינסטריד הינה תרופה הפועלת בצורה שמעכבת את הפיכת טסטוסטרון לDHT , שהיא התצורה הפעילה של הטסטוסטרון- ההורמון ה"גברי". תופעות הלוואי של התרופה הן בהתאמה: ירידה בחשק ובתפקוד המיני, עייפות, ורגישות באזור החזה. חרדה אינה נמנית עם תופעות הלוואי הנפוצות של התרופה. מחקרים הראו שתופעות הלוואי של פינסטריד, במיוחד בכל הקשור לתפקוד מיני, עלולות להיות בלתי הפיכות, וישנן עדויות על גברים שדיווחו כי הפעילות המינית שלהן לא חזרה לרמה שטרום נטילת התרופה גם שנים לאחר הפסקת התרופה. לחרדות והפרעות בתפקוד מיני ישנן סיבות רבות, ויש לגשת לרופא על מנת לוודא את המקור של תופעות לוואי אלו ושלילת סיבות אחרות. ישנן אפשרויות שונות לטיפול בהפרעות בחרדה ובתפקוד מיני, ויש לגשת לרופא על מנת להתאים את הטיפול המתאים ביותר עבורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי