בטיחות זידובל ג'ל לחולת קוליטיס כיבית

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/11/2016 | 13:54 | מאת: בת 36

שלום, האם זידובל ג'ל לטיפול בדלקת צוואר הרחם בטוח לטיפול אצל חולת קוליטיס כיבית ulcerative colitis? אם כן, מה הסיכוי שאסבול מתופעת לוואי של בחילות והקאות? אמנם הטיפול מקומי והספיגה אמורה להיות נמוכה יותר אבל יש לי שתי הסתייגויות: 1. זכור לי שקיבלתי תרופה ממשפחה זו (פלאג'יל) דרך הוריד לאחר ניתוח, וסבלתי מבחילות קשות והקאות. 2. במקרים אחרים שנטלתי תרופות באופן מקומי, למשל חוקן בטנזול, שנאמר לי שלא מרגישים תופעות לוואי כיוון שהטיפול מקומי, דווקא כן הרגשתי תופעות לוואי שמתאימות לטיפול פומי בסטרואידים, למשל היה לי תאבון מוגבר ולא הייתי עייפה בלילה והלחיים שלי היו אדומות. זה לא הפריע לי אבל אי אפשר לומר שאין לתרופה השפעה מערכתית למרות שניתנת מקומית. לכן אני לא יודעת כבר על מי לסמוך ולמה לצפות. אציין שבעבר טופלתי בדאלצאין קרם לאותה מטרה - דלקת בצוואר הרחם - וסבלתי מהחמרה משמעותית בקוליטיס כבר לאחר המנה השניה.

בשימוש בקרם ZIDOVAL , שהחומר הפעיל בו היא האנטיביוטיקה METRONIDAZOL. תופעות לוואי גסטרואינטסטינליות (אי נוחות בטנית, בחילה ו/או הקאה, ושינויי טעם הפה) הן תופעות לוואי שמקושרות לתרופה שנלקחת דרך הפה, אך דווחו גם במטופלות שטופלו בג'ל הוגינלי (כמובן במידה פחותה). בהתייחס לתכשיר דלאצין למתן וגינלי, לרב לא ניתן למטופלים בעלי היסטוריה של מחלת מעי דלקתית או היסטוריה של קוליטיס שקושרה לאנטיביוטיקה ולמרות שכמות התרופה הנספגת היא מינימלית יש הנחייה להפסיק טיפול בה במידה ומופיעים שלשולים משמעותיים/ממושכים. בכל מקרה במידה והנך חווה אחת מתופעות לוואי בשימוש בקרם, יש להתייעץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי