שילוב מסוכן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/10/2016 | 09:19 | מאת: לימור

שלום, אני נמצאת במין מבוי סתום ולא יודעת מה לעשות. אני בת 33 גילו לי בבדיקת גסטרוסקופיה את החיידק הליקובקטר פילורי עם גסטריטיס ברמה בינונית בקיבה ובתריסריון. הומלץ לי על טיפול משולש הכולל את התרופות: קלריתרומיצין, מוקסיויט ולנטון במשך 10 ימים. קראתי בעלון של הקלריתרומיצין ובאינטרנט שהוא עשוי לגרום להפרעות בקצב הלב כתוצאה מהארכה של מקטע QT ועוד בייחוד כשלוקחים תרופות אנטיאריטמיות ואנטידיכאוניות. אני ממש אובדת עצות וחוששת מאד לקחת למרות המלצת הרופאים. יש אולי אלטרנטיבה אחרת? התייעצתי עם קרדיולוגית שאמרה לי שזה נדיר תופעת הQT אך עדיין אני חוששת. תרופות קבועות שאני נוטלת בלי קשר לחיידק: ריתמקס, סרוקסט ומידי פעם קסנגיס מה עליי לעשות? אני באמת מתוסכלת מאד ומסתובבת עם החיידק הזה כבר מעל חצי שנה. אני פוחדת מהאינטרקציה שיכולה להיות בין הריתמקס, הסרוקסט והאנטיביוטיקות. תודה וסליחה על השאלה הארוכה בברכה לימור חזור סקר יומי

Clarithromycin הינה אנטיביוטיקה השייכת למשפחת המקרולידים. תרופות ממשפחה זו אכן עלולות לגרום להארכת מקטע QT ב ECG. למרות שתופעת לוואי זו אינה נפוצה (מופיעה בשיעור של פחות מ1% ממשתמשי התרופה), הסבירות להופעתה אכן עולה בשימוש מקביל של חלק מהתרופות שהנך נוטלת. ישנם כמה משטרי טיפול לאירדיקצית הליקובקטר פיילורי. השילוב שהומלץ לך (קלריתרומיצין- אמוקסיציליון- לנסופרזול) הוא רק אחד מהם. קיימים פרוטוקולים נוספים בהם הסיכון להארכת QT הוא שונה. עליך לקחת בחשבון שאין תרופה ש"חפה" מתופעות לוואי ושבכל תרופה שתיקחי ישנו סיכון כזה או אחר להופעת סימפטומים שונים. במידה והנך חוששת מתופעת הלוואי הספציפית ל Clarithromycin, אני ממליצה להיוועץ עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול המתאים לך עפ"י שיקולי תועלת מול סיכון תוך התחשבות בתרופות הנוספות שאת לוקחת ואת האינטרקציות הפוטנציאליות ביניהן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי