אולי תהיה לכם תשובה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

09/06/2002 | 22:48 | מאת: ארי

אין לי מושג אם זו מחלה אבל זה בהחלט דבר שדורש התייחסות. הבעיה העיקרית שלי היא בחילות שכשהן צצות הן נמשכות הרבה זמן, לפעמים ימים שלמים. בד"כ זה אחרי שאני אוכל אכילה סבירה, אף פעם אני לא אוכל ארוחות כבדות מדי. אחרי אכילה אני נורא מתמלא, אבל אח"כ המלאות מתפתחת לבחילה. אין לי הקאות, אבל תמיד הבחילה היא כל כך חזקה שנדמה לי שאני על הסף. רק בקיץ שעבר היה לי וירוס הקאות וההקאות היו חזקות מאוד, מאז כשיש לי בחילות הן עם טעם חזק במיוחד. חשוב לציין, עד היום לא היו לי מחלות קיבה ובכלל לא היתה לי רגישות מיוחדת במערכת העיכול. קיבלתי לאחרונה מהרופא שלי תרופה בשם לוסק - מה אתם יודעים עליה?

לקריאה נוספת והעמקה
09/06/2002 | 23:58 | מאת:

אתה צודק שזה דבר שדורש התייחסות. האם הרופא שלך לא אמר לך מה זה לוסק ובשביל מה זה נועד? אתה צריך לשאול אותו. בכל אופן, כדי לברר את מקורן של הבחילות יתכן שתצטרך לעבור מספר בדיקות. האם היית אצל מוחמה בגסטואנטרולוגיה? אם כן - אז בחילות יכולות לנבוע גם מבעיות בשיווי משקל, בעיות הורמונליות, אנמיה, חרדה, רגישות לקור, ואפילו סתם ממחשבות על בחילה לפעמים בא להקיא... תבדוק עם עצמך מה עוד זה יכול להיות חוץ מהאוכל? האם אין לך עוד סימנים שאתה לא מקשר אותם לבחילות, כגון - צמאון מוגבר? חולשת שרירים? תחושת נימול באצבעות? חוסר שיווי משקל? תחושת סינוור? חשק למתוק? חשק למלוח? השתנה מוגברת? תעשה על עצמך שיעורי בית ולך איתם לרופא, ונראה מה הוא יגיד.

10/06/2002 | 00:01 | מאת: ארי

מה שכן יש לי זה השתנה מוגברת, אבל זה תמיד היה אצלי. לגבי חוסר שיווי משקל - לפעמים יש לי אבל השאלה לאיזו רמה את מתכוונת. בכל אופן, הערב תחושה זו חזקה במיוחד ואני ממש חושש להקיא.

10/06/2002 | 09:10 | מאת: רונית

ומה זה אומר לדעתך, חולשת שרירים ותחושת נימול באצבעות?

10/06/2002 | 08:45 | מאת: ichy_papa

לי זה מזכיר את אותו מצב כאשר יש לי חסימות בקיבה. זה מתחיל במלאות ואחרי זה קשיות של הבטן בחילות הקאות דיכאון. אבל במקרה שלי יש לי אולקוס בקיבה חוץ מזה שיש לי מחלה כרונית של המעיים. בכל אופן אם אתה אוכל ואז חש בחילה אז זה פשוט לדעתי. מסיבה כלשהי הקיבה או מערכת העיכול שלך לא מסוגלת לעכל מזון בצורה רגילה ולכן היא דוחה אותו בצורה של בחילות. לכן בהחלט אתה צריך לברר בדחיפות מה הבעייה שלך בקיבה ואם במעיים. אל תשתהה עם זה.

11/06/2002 | 17:15 | מאת: גלית ל

היי לוסק היא תרופה מאוד מוכרת מהדור החדש נגד צרבות, ריפלוקס ולטיפול בהליקופבטר פולי (החיידק של האולקוס). זו תרופה טובה-יכול להיות שזה רפלוקס או אולקוס אבל לפני שאתה לוקח את התרופה שווה לעשות בדיקות ולראות מה שי לך כל טוב גלית