כאבי בטן מתמשכים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

07/11/2000 | 14:15 | מאת: עדי1

אני סובלת מהתכווצויות בבטן שנמשכות תקופה ארוכה. טופלתי בעבר בכדורי פפדרין נגד כאבי בטן וכן בנוטנסיל לטיפול בעוויתות במערכת העיכול. הבעיה לא נפתרה. מדובר בכאבים שמגיעים בגלים, כאב חד שגורם לי להתכווץ (מעין "ציר"). בדיקה גסטרולוגית שנעשתה בעבר לא הצביעה על בעיה כלשהי, אבל הכאבים רק מתגברים ונעשים בתכיפות רבה יותר.

07/11/2000 | 15:36 | מאת: רינה אורנשטיין

לעדי1 שלום! אפשר לאבחן מרחוק את בעיתך ולבדוק אם טיפול בביואורגונומי יכול לעזור לך.

07/11/2000 | 15:55 | מאת: adi

עדי1 שלום, אם בדיקות לא הראו שום דבר, תנסי לכתוב לפורום לרפואה טבעית. עדי

08/11/2000 | 00:03 | מאת:

שלום עדי, לא ציינת את גילך כמה זמן הינך סובלת ובאם קיימות תופעות נילוות .אני מניח שבדיקות הדם השיגרתיות ובדיקת המעי שעברת (סיגמואידוסקופיה גמישה? צילום חוקן בריום?)היו תקינות. התקפים של כאבי בטן עויתיים שבדרך כלל מלוים גם ברבוי גזים נפיחות ואי סדירות ביציאות מאפינות תופעה שכיחה שלרוב מתחילה בגיל הצעיר והנקראת תסמונת המעי הרגיז ( או ''מעי עצבני'' במינוח עממי). אצל הלוקים במחלה קיימת הפרעה בתנועתיות של מערכת העכול וכן קיימת רגישות יתר (תחושת יתר) באיברים הפנימיים.אצל חלק נכבד מהסובלים קיים קשר בין מתח נפשי להתלקחות מחלתם .המתח הינו גורם מזרז אך לא הסיבה לבעיה.בצורה טיפוסית בדיקות הדם, הדמיה של מערכת העכול-צילומים או אנדוסקופיה-הינם תקינים. התופעה אינה מסוכנת, ואינה חושפת את הלוקה בה למחלות אחרות של מערכת העכול . אין גם עליה בשכיחות הגידולים במעי בקרב אוכלוסיה זו. המהלך מאופין בתקופות של סבל ורגיעה לסירוגין. קיימים אמצעים שונים להקל על הסבל ,אחדות מהתרופות ציינת במכתבך. חלק מהמטופלים נהנים משינויים בדיאטה כגון הוספת סובין , הימנעות ממוצרי חלב . חולים אחרים נעזרים בשיטות שונות להורת מתחים , פעילת גופנית ,ביופידבק . אין טיפול המרפא באופן סופי את המחלה.

23/11/2000 | 22:05 | מאת: יעלה

האם עברת בדיקה גניקולוגית, לפעמים ציסטה שחלתית יכולה לגרום לכאב כזה, האם נבדקה האפשרות של דלקת בשתן? 0לא חיבת להיות צריבה כדי שיהיה חידק בשתן)