האם יש טיפול נוסף לקרוהן.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

05/02/2001 | 14:15 | מאת: רונה

אני חולת קרוהן שנים רבות ועברתי טיפולים רבים ותרופות רבות שלא עזרו לדוגמא : סטרואידים, SIXMP , מחקר על ANTI TNF (נשרתי כי לא עמדתי בקרטריונים של החברה לתגובה ואני לא יודעת מה קיבלתי מלבד בפעם הראשונה שכולם קיבלו את התרופה). לכול הנ"ל לא הגבתי כראוי, לאחרונה קיבלתי מטוטרקסט בזריקה וזה עזר מאוד כבר בתחילה והרגשתי נפלא אך בעקבות פגיעה בספירת הדם שלי הוחלט להפסיק. כעת מציעים לי ניתוח כריתת מעי גס מלא. 1. האם אין דרך להמשיך בטיפול זה או אחר וזה סוף הדרך מבחינת טיפולים תרופתיים. 2. אני קוראת על מחקרים שונים (ברשת), האם אין משהו מבטיח או קרוב לכך שכדאי להמתין לו במידת האפשר.

05/02/2001 | 15:24 | מאת: אמא של הילה

שלום רב יש מקום לטיפול אלטרנטיבי . הטיפול מבוסס על הרכב רחב של צמחי מרפא בעיקר עם רכיבים פלבנואידים. אלה התגלו כבעלי יכולת אנטי דלקתית מופלאה המביאה מזור לחולי קרוהן וקוליטיס רבים. הצמחים מתערבים בתהליך הדלקתי ללא כל תופעת לוואי.לכשעצמו הישג עצום. תוכלי להשאיר פרטייך באי מייל שלי ואשתדל לשוב אלייך. בברכה רמי מור

14/02/2001 | 21:32 | מאת: ג'ני

שלום רב לך אימה של הילה! הנני בת 22 נותחתי ב1995 (קריתה מלאה של מעי גס) והובחן שיש לי קרוהן, ב2000 נותחתישוב בגלל היבצרות של פיסטולות ליד הסטומה, כיום יש חזרה דלקת ליד סטומה ועוד קצת במעי דק, ורופאים המליצו לנתח שוב. אני לא הסקמתי כבר כחודש כהתחלתי טיפול בסרואידים וחושבים להתחיל עם אימורן. אם יש לך הצאה לטיפול אלטרנטיבי אשמח לשמוע אותו. תודה מראש עם איחולי בריאות ג'יני.

06/02/2001 | 17:44 | מאת:

רונה שלום לדעתי נותרו לך שתי אופציות בלבד: 1.לבקש טיפול חוזר באנטי-טנפ אלפא (זה ניתן לעשות ללא קשר למחקר זה או אחר) 2.לעבור את הניתוח לדעתי אינני יכול לתת תשובה אחראית אם לא אראה אותך עם כל המיסמכים!

18/02/2001 | 13:39 | מאת: אריאלה

שלום, רציתי להציע טיפול שעזר לי אם עדיין לא ניסית: אני טופלתי מספר חודשים בציפרוגיס (ciprogis ), שהוא סוג של אנטיביוטיקה. אמנם לא מקובל לטפל בקרוהן באנטיביוטיקות אבל יש מחקרים שמראים שזה עוזר בחלק מהמקרים (מסיבות לא ברורות). לי זה מאד מאד עזר אני מרגישה שיפור עצום! כדאי לשאול את הרופא שלך אם זה יכול להתאים לך בהצלחה, אריאלה.

02/03/2001 | 11:38 | מאת: ג'ני

תודה אריאלה, אני אכשיו בדיוק סיימתי 10 ימים של אנטיביוטיקה זאת, אני חושבת שזה עזר קצת אך עכשיו חזרו הכאבים יכול להיות שזה בגלל זה או שלא.

21/08/2003 | 16:43 | מאת: גיל

ניתן לטפל במחלה באמצעות שיזוף במנורות UVB תפני אלי באופן פרטי לקבל סיוע.