קוליטיס (לד"ר הירש) ולכל מי שיכול לעזור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

07/01/2001 | 09:27 | מאת: ירון

שלום רב הנני סובל מקוליטיס בסוף המעי הגס כ 3 שנים שכל הזמן חוזר ללא הפוגה למרות שאני ניסיתי את כל הכדורים והחוקנים שיש בהן ASA 5 ללא הועיל רק חוקנים של בטנזול עוזרים זמנית ברגע שאני מפסיק עם החוקנים לאחר כשבועיים עד שלושה הדלקת חוזרת נכון להיום אני בטיפול של סלאזופירין ואימוראן סה"כ כ חודש בינתיים ללא הועיל באם זה חוזר כל הזמן האם יש טעם לקחת בכלל כדורים ? והאם יש תזונאי/ת המתמחה בקוליטיס ,האם זה רלונטי לקוליטיס בסוף המעי (פרוקטיטיס)? באם המעי רוב הזמן מודלק ,מהן ההשלכות לטווח הארוך ?

07/01/2001 | 10:51 | מאת: רמי מור- הומאופט

לירון אם איני טועה שאלתך הופיעה בעבר בפורומים שונים ואף זכתה להתייחסות מצידי. ועל אף התייחסויות קודמות, מצוקתך נשמעת היטב. את אשר יש לומר על קוליטיס הרבתי לבטא כאן בפורומים שונים, אני מציע שתשאיר פרטייך באי מייל שלי על מנת שניתן יהא לבחון אפשרות לסייע לך באופן מעשי. אוכל לומר לך בבטחה ( גם אם הדברים לא נשמעים בצנעה ואני מצר על כך). הטיפול האלטרנטיבי מביא את החולה לדרגה בה הוא יכול לחזור ולפקד תפקוד נורמטיבי ללא היזדקקות לחוקנים או סטירואידים. במקרים רבים, החולים אינם מזהים תסמינים של המחלה. השאר כאמור את פרטייך באי מייל שלי ואנסה לסייע לך. בברכה רמי מור

09/01/2001 | 15:17 | מאת: ירון

[email protected]

07/01/2001 | 19:29 | מאת:

ירון פרוקטיטיס הינה מחלה עקשנית למרות ואולי בגלל שהיא ממוקמת לקצה המעי הגס. טוב עשית שהתחלת באימורן וסלזופירין אלא שלאימורן לוקח כ-3.4 חודשים עד שהוא פועל ןלכן כדאי שתתאזר בסבלנות.בינתיים כדאי שתנסה קורטיפאום שהוא קצף המוחדר דרך פי הטבעת ופועל בעיקר על החלק הסופי של המעי הגס!צריך אפילו לקחת בחשבון את האפשרות שתכשירי ה-5ASA הם שאינם מאפשרים החלמה ולנסות להפסיקם-הכל במעקב ובהנחיה של הגסטרואנטרולוג המטפל!בדכ אין השלכות על הדלקת לעתיד משום שהיא ממוקמת לקצה והסבירות של שינויים ממאירים הינה קטנה ביותר!אינני מתעסק בנושא התזונה המיוחדת למיניה .

08/01/2001 | 23:17 | מאת: אמיר

ישנה דיאטה מיוחדת שנטען שהייא עוזרת לחולי ibd צליאק ועוד כל מייני דבירם היא מאד מחמירה ניתן להשיג את הספר מדייבוק הוא נקרא לשבור את מעגל הקסמים. עוד פרטם כמו רשימת איי מייל של הדיאטה ניתן להשיג בwww.scd.org (אני לא בטוח ב 100% לגביי הכתובת) אניי אנסה להפנות לפה מייישהו שיש לו כוליטיס וטופל אצל רמי.