עצירות כרונית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

25/07/2009 | 12:53 | מאת: אפרת

שלום, שאני בת 32 ולהערכתי מאז הצבא אני סובלת מעצירות כרונית. בשנים הראשונות נעזרתי מידי פעם במרות על מנת ללכת לשירותים ונכון להיום אני לא יודעת ללכת לשירותים בלי זה. אני מרגישה היטב את הגוף שלי ויודעת בדיוק מתי אני צריכה ללכת לשירותים, אני נעזרת בנר, שיוצא תמיד בשלמותו, כלומר, אני זקוקה לנר כדי ליצור את הגירוי בלבד. בעבר סבלתי מתקופות עצירות קשות. לפני 7 שנים שיניתי לחלוטין את אופן התזונה שלי, עברתי לאכול מאוד בריא, עם תפריט עשיר בסיבים, קטניות , ירקות, הרבה סוגים של אגוזים ושמנים טובים, הרבה מים וכו'. המעבר לאכילה שונה הביא לכך שמעולם לא סבלתי יותר מעצירות קשה. יחד עם זאת, הבעיה לא באה לכי פתרון מלא ןני תוהה, האם נידונתי לחיים של תלות בנר כדי ללכת לשירותים?

30/07/2009 | 11:02 | מאת:

היי לך, אני לא יודעת אם נבדקת אי פעם על ידי כירורג, פרוקטולוג או רופא גסטרו, אבל לפעמים זו בעיה של רצפת האגן ויש מרפאות מיוחדות לתנועתיות במערכת העיכול שאולי תוכלי לפנות אליהן, כמו למשל המרפאה במכון הגסטרו באיכילוב: http://www.gastro.org.il/120/ תקראי בקישור על המרפאה ועל הבדיקות שהם עושים שם, אולי תרצי לפנות. תרגישי טוב

04/08/2009 | 03:27 | מאת: אפרת

היי ליהיא לא פניתי מעולם, אני בהחלט אתחיל בתהליךואבקש בהקדם הפניה לגסטרו ונראה לאן זה זורם משם. תודה על המידע, חשוב לי להעלות את זה בעצמי מאחר ורוב הסיכויים שאצטרך לעבור מספר בדיקות כדי לעלות על הבעיה. אני חולמת על היום שהבעיה תיפטר ואולי באמת אפשר, הלוואי. תודה.