מסרבת לעשות קקי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

04/04/2009 | 18:48 | מאת: אמא מירי

שלום אני כותב שורות אלה מיואשת , ביתי בת שלוש ילדה חכמה וחייכני בד"כ. לפני כחודש וחצי לערך היא התחילו בעיות היציאה שלה היא מתנגדת בתוקף לעשות קקי , היא לא היתה במהלך תהליך גמילה כך שאנו לא יכולים להשליח מאחד לשני , היא פשוט לא מוכנה לעשות קקי לא בחיתול לא בשרותים ולא בסיר , בדבר גורם לה לאי נוחות ולהיות ילדה מאוד עצובה , זה מטריד אותה מהבוקר מרגע שתית השוקו ועד הערב, היא עוברת ימים שלמים ללא יציאה ורק אחרי יומיים שלושה שהגוף שלה לא עומד בזה יותר אך היציאה הופכת כואבת היא עושה וכמובן בוכה מכאב . לפני כחודש וחצי הייתי אבל גסטרו שנתנה לי תרופה בשם נובולקס - שאמור להקל עליה אנחנו מקפידים לתת לה יחד עם האוכל אך כפי שציינתי זה לא עוזר מה לעשות ? אמא מירי

07/04/2009 | 21:21 | מאת:

היי מירי, אין ספק שהילדה סובלת מאד וצריכה עזרה. בד"כ הטיפול מורכב ממשהו מרכך צואה (לא משלשל כדי למנוע תלות), אולי גם שמן פרפין וטיפול התנהגותי בהדרכת רופא ילדים או גסטרו. אם מה שהרופאה נתנה לא עוזר, יש גם מוצרים אחרים, לא להתייאש. אחד המוצרים הטובים והנמכרים ביותר לבעיה זו הוא פגלקס. יש גם "אל-צירות" של הדס. אגב, אני מקווה שהרופאת גסטרו היא מומחית בילדים, כי זה מאד חשוב. כדאי לחזור אליה להגיד שלא עובד או אפילו לקבל חוות דעת שניה ממישהו אחר. אני מצרפת לך מאמר בנושא: http://health.walla.co.il/?w=/5005/1226721 הרבה בריאות