הקשר בין קוליטיס כיבית וכיבים בפה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

31/03/2009 | 17:27 | מאת: janet

אני כמעט 20 שנים ב-REMISSION מהמחלה. לפני כשנה הפסקתי לעשן ונדמה לי שהמחלה בדרך אליי בחזרה!!! (ידוע לי הקשר בין ניקוטין ומניעת הסימפטומים) לפני שבוע גם התפתח לי כיב בלחי הפנימי ואני מבינה שיש קשר. אני בת 61 ואובחנתי עם המחלה בפעם הראשונה בגיל 6! אחרי שנים של טיפול (PREDNIZONE' SALAZOPYRENE וכו') נכנסתי לREMISSION בגיל 18. זה היה כאשר התחלתי לעשן ורק נודע לי שנים לאחר מכן (לאחר הפסקת עישון של כ- 3 שנים ובחזרת המחלה) שישי קשר. מכוון ש - א) הפעם אני לא חוזרת לעשון ו-ב) אינני מעוניינת ליטול סטרוידים)- מה אתם ממליצים לי לעשות? הייתי גם מעוניינת לקבל פרטים אודות קבוצות תמיכה. בתודה, ג'נט

01/04/2009 | 19:54 | מאת:

היי ג'נט, את לא מתארת תסמינים אחרים חוץ מהכיב. האם זה התסמין היחידי? כי אם כן, בכלל לא בטוח שזה קשור. אפטות חוזרות בפה צריכות להדליק נורת אזהרה אבל לא תמיד כיבים אקראיים מבשרים משהו. כדאי לך לעשות בדיקות דם למדדי דלקת וספיגה, כמו שאת בטח יודעת, ולברר. לא כל כך מהר נותנים סטרואידים במיוחד אם אין חום ודימום. יכול להיות שמשהו פשוט כמו רפאסל יעזור לך (לא כתבת אם את מקבלת טיפול קבוע). זה שהפסקת לעשן זה מעולה. תמשיכי ככה :) הרבה בריאות