קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

15/01/2009 | 17:26 | מאת: לי

אני בחורה בת 30 חולת קרוהן 6 שנים ודלקת לבלב כרונית, מטופלת ברפסל 2 מ"ג. לאחרונהחלה החמרה שהתבטאה בכאבי בטן עזים ולאחר כשבוע חזרתי למצב הרגיל שגם הוא לא אופטימלי שכן אני סובלת מכאבי בטן ויציאות מרובות, הרופאה בבית החולים הציעה לשנות טיפול ועלי להחליט בין אימוראן, רמיקייד או יומירה. אני מפחדת מתופעות הלואי. איזה תרופה מבין ה3 שמניתי ידועה כמסייעת ופחות מזיקה. בברכה

21/01/2009 | 22:01 | מאת:

היי לי, יש הבדל כמובן בין התרופות האלה וזה מפליא אותי שמפילים עלייך את ההחלטה. הרופאה שלך אמורה לפחות להביע את דעתה על העניין, כי היא זו שמכירה אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך. בלי לדעת את כל הפרטים, איך אפשר לקבוע? אני מצרפת לך קישור לאנציקלופדיה קרוהן-קוליטיס שכתבו חולים עם מידע מפורט, וכדאי לך גם לשאול בפורום תמכה לחולי קרוהן קוליטיס ב-ynet שם יש הרבה חולים שקיבלו את התרופות האלה ויוכלו לעזור: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2230-18115,00.html http://crohnsandcolitis.wiki.co.il/index.php/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99 הרבה בריאות