בעיות בליעה ודם בצואה..דחוף!!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

25/09/2008 | 00:39 | מאת: חייל

שלום.. אני בן 20, חייל, לוחם.. בד'כ בריא.. לפני קרוב לחודשיים התחילו לי בעיות בליעה.. הרגשה שהאוכל נתקע בוושט.. גם בשתיית נוזלים ישנה מין הרגשת לחץ בוושט.. ירדתי 10 ק'ג בזמן הזה.. בנוסף לזה יש לי כאבי בטן ולפני שלושה שבועות גיליתי דם בהיר בצואה.. עשו לי גאסטרוסקופיה ולא מצאו בעיה כלשהי בוושט.. לקחו לי ביופסיות מהוושט והתשובה בעוד שבועיים.. עדיין יש לי בעיות בליעה.. בקשר לדימום עשו לי סיגמו וגם לזה התשובה בעוד שבועיים.. אני מאוד לחוץ מכל העניין, כי לפי הבדיקה של הוושט אין בעיה כלשהי ולמרות זאת קיים קושי הבליעה.. מה יכולה להיות הבעיה שלי?

29/09/2008 | 16:10 | מאת:

היי לך, דם בהיר בצואה מעיד בד"כ על טחורים או דימום אחר ממערכת העיכול התחתונה. אם היה לך דימום ממערכת העיכול העליונה הוא היה כהה. כפי הנראה הדימום לא קשור לאזור הוושט. אתה כמובן צריך לחכות לתשובות הביופסיה, אבל תדע לך שהרבה פעמים התוצאה של הביופסיה והגסטרוסרופיה תקינה אבל עדיין יש בעיה בתנועתיות של הוושט, למרות שהרירית לא דלקתית. אני מקווה שאתה מטופל על ידי רופא גסטרו במסגרת הצבא שידע להפנות אותך לבדיקות נוספות. אם כל הבדיקות האחרות תקינות, יש מקום לחשוב על גורם של לחץ נפשי, שלעיתים קרובות מוביל להפרעות בבליעה (תחושת "גלובוס"). תחשוב אחורנית - קרה משהו בתקופה הסמוכה להופעת הבעיה? זאת נקודה ששווה לחשוב עליה, כמובן, אחרי שעושים את כל הבדיקות האפשריות. וגם אם הבעיה היא של לחץ, אפשר להקל בכל מיני דרכים. אבל קודם, כאמור, למצות את הכיוון הגופני. הרבה בריאות ושנה טובה

29/09/2008 | 18:11 | מאת: חייל

תודה רבה על תשובתך.. שנה טובה ומתוקה מלאת בריאות, אושר, הצלחה ואהבה..!!