כאבי בטן ויציאות שומניות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

04/09/2008 | 21:31 | מאת: נטלי

מאז ומתמיד יש לי בעיות במערכת העיכול שכוללים כאבי בטן, תחושה של גזים כלואים ויציאות לא סדירות. כאבי הבטן נוראיים שמרגישים כאילו הבטן מתעוות, תחושת ערפול וסחרחורות שעד שאני לא הולכת לשירותים או משחררת גזים זה לא עובר. עשיתי בדיקה לרגישות ללקטוז, והתוצאות הראו שאני אלרגית. אני לא נוגעת בזה, אבל התופעות לא חלפו ואני עדיין סובלת המון, רק שהרופאים גורמים לי להרגיש כאילו אני הוזה, מבחינתם גילו את הבעיה ואין מה לחפש יותר. בשבוע שבועיים האחרונים חלה החרפה, היציאות שלי בהירות ושומניות מאוד מדוע זה? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי שזה יעבור? זה נחשב כתקין? תודה רבה מראש נטלי

07/09/2008 | 18:15 | מאת:

היי נטלי, יציאות שומניות מעידות בדרך כלל על תת ספיגה וצריך למצוא את הגורם. אל תשימי לב לרופאים - שימשיכו לחשוב שאת הוזה. תמצאי רופא שלא יחשוב ככה, ותתפלאי - יש כאלה. האם עשית בדיקות דם - לבדיקת מדדי ספיגה אחרים? ומאד חשוב - האם עשית בדיקות דם לצליאק? תמצאי רופא גסטרו מומחה. אחד כזה לא יזלזל בך. הרבה בריאות

07/09/2008 | 21:36 | מאת: נטלי

עשיתי בדיקות דם לפני כחצי שנה בערך אבל אינני יודעת מה הן כללו, אבל הרופאה אמרה שהתוצאות יצאו תקינות. לגבי צליאק לא עשיתי בדיקת דם לבדיקה הזו. אני אקבע תור לרופאה ואבקש ממנה. עוד משהו ששכחתי להוסיף בהודעה הקודמת, יש לי כל הזמן צורך בלתי פוסק לשירותים, וזה מפריע לי במהלך היום. אי נוחות כללית שמתישה אותי וגורמת לי לרצות לישון כל הזמן. לילה קל שיהיה