צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

07/08/2008 | 18:11 | מאת: שיר

שלום רב שמי שיר בת 33 לפני כארבעה חודשים התגלתה אצלי מחלת צליאק. מאז אני אוכלת מוצרים ללא גלוטן,מוצרים המכילים בעיקר קמח תירס/קמח אורז/קמח תפוח אדמה. מאז שהתחלתי לאכול את המוצרים הללו אני סובלת צעצירויות חוזרות ונישנות,הפתרון היחיד שעוזר לי זה כוס של תה טיבטי בערב כוס אחת. שאלתי היא האם יש פתרון לבעייתי ? האם תה טיבטטי מזיק לגוף אפילו עם זה כוס א

10/08/2008 | 12:51 | מאת:

היי שיר, ממש, אבל ממש לא כדאי שתתרגלי לשתות תה טיבטי. את חייבת למצוא פתרון אחר. בטווח הארוך הוא מזיק וממכר. תנסי לקחת תוסף סיבים שנקרא מוציוויטל או כל תוסף אחר שיאשר הרופא. (אני באמת לא יודעת אם זה מתאים לצליאק). מעבר לזה, לשתות הרבה מים, לאכול הרבה ירקות, ולהוסיף שתי כפיות שמן זית לסלט או לחביתה. גם שזיפים מיובשים או מיץ שזיפים יכולים לעזור לך, הכול - רק לא תה טיבטי או חומרים משלשלים אחרים שבטווח הארוך רק יחמירו את הבעיה. תשאלי בפורום צליאק-תמיכה בוואינט ובטח תקבלי עצות טובות. http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2230-18113,00.html הרבה בריאות