ציסטות בכבד וציסטה בתריסריון - מה עוד לבדוק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

04/08/2008 | 20:52 | מאת: משה

מבקש דעתך לגבי הציסטות בכבד והציסטה בתריסריון והאם לבצע EUS חוזר עם ניקור לביופסיה, הרי התוצאות החריגות בבדיקות (כל היתר תקין): CT בטן ואגן אחרון (31.07.2008) בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מיום 12.07.2007. * הכבד בגודל תקין, נגעים היפודנסים זעירים הידועים בכבד ללא שינוי. * נגע ציסטי בגובה של IVC והאאורטרה בסמוך לדופן של החלק השלישי בתריסריון בקוטר 1.8 ס"מ ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. קרוב לוודאי מדובר בציסטה מדופליקציה או תהליך ציסטי רטרופריטוניאלי אחר?. ללא שינוי. EUS אולטרה סאונד אנדוסקופי של דרכי עיכול עליונות (24.09.2007) * תריסריון- בחלק ה-3 ממצא סיסטי בקוטר 26 מ"מ עם מחיצות לא שלמות. בוצעו מספר מעברים. לא נצפתה מחט בתוך הממצא בברור. לאחר הניקור הציסטה נעלמה (דלף?) לא נשאב נוזל. US בטן עליונה (6.09.2007) * כבד – באספקט עליון/אחורי של אונה ימנית הודגמה ציסטה פשוטה כ- 0.8 ס"מ. באספקט אחורי תחתון הודגמה ציסטה זעירה כ- 0.4 ס"מ. באונה שמאלית ציסטה כ- 0.5 ס"מ. * רטרופריטונאום – באיזור קו האמצע קדמית לאאורטה ואחורית לתריסריון מודגם ממצא ציסטי עם גבולות חדים ותוכן צלול כ- 1.7X2.5 ס"מ, אשר לא השתנה בגודלו לאחר שתיה. CT בטן ואגן ראשון (12.07.2007) * הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. לציין, מספר ממצאים זעירים היפודנסים בכבד, עד כ- 5 מ"מ, לא ניתן לאפיינם בשל הממדים הקטנים. * תריסריון- מודגם ממצא ציסטי, ללא האדרה לאחר הזרקת חומר ניגודי כ- 2.3 ס"מ. הממצא ממוקם בצמוד לדופן עליונה של החלק השלישי של תריסריון, קדמית לאאורטו IVC. מדובר, בקרוב לוודאי לציסטה רטרופריטונאלית או דופליק ישן ציסט של תריסריון. תודה.

06/08/2008 | 10:21 | מאת:

היי משה, אני לא רופאה והשאלה שלך ממש גדולה עלי. מצטערת... בכל מקרה, הרבה בריאות