בעיות בקיבה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

31/07/2008 | 11:09 | מאת: מיכאלה

שלום, כבר מספר שנים אני סובלת מבחילות קלות לעיתים קרובות וכן כאבים באזור הקיבה.לפני כשבועיים היה יום אחד של הקאות ושלשולים כבדים ואחרי כן כמה ימים ללא יציאות ולאחר מכן פעמיים צואה שחורה כמו זפת. מה זה אומר? האם זה מסוכן? עכשיו המצב חזר לקדמותו , כמו תמיד בחילות קלות מדי פעם (וגרפסים לעיתים קרובות), כאבי קיבה. מה כדאי לעשות? למה תסמינים אלו מתאימים?

01/08/2008 | 13:18 | מאת:

היי מיכאלה, אני לא יודעת איזה בדיקות עברת, אם בכלל, אבל זה נשמע שאת צריכה בשלב הראשון לעשות בדיקת נשיפה להליקובקטר פילורי, בגלל התסמינים בבטן העליונה. לגבי היציאות השחורות, יכול להיות השפעה של אוכל מסוים שאכלת או אולי דימום ממערכת העיכול העליונה (בניגוד לדם אדום מראה על דימום ממערכת העיכול התחתונה) . בכל מקרה, לדעתי את צריכה לפנות לרופא גסטרו (אבל לפני שאת מגיעה אליו, תעשי קודם את הבדיקת נשיפה, רופא משפחה יכול לרשום לך את זה). הרבה בריאות