רקטוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

28/06/2008 | 22:26 | מאת: עמית

שלום ליהיא רציתי לקבל הסבר על בדיקת רקטוסקופיה,אני מאד רגישה באזור המדובר וכל נגיעה גורמת לי להתכוצות שאלתי עד כמה נסבלת הבדיקה אם בכלל, והאם היא יכולה לראות דלקת במעי?ומה ההבדל בין אנוסקופיה? תודה

29/06/2008 | 20:48 | מאת:

היי עמית, לא אנוסקופיה ולא רקטוסקופיה יכולות לראות דלקת במעי. אנוסקופיה - בודקת את התעלה האנאלית - עד גובה של 4-5 סמ. רקטוסקופיה - בודקת את הרקטום עד גובה של 25 סמ. המכשירים שוניםהבדיקות נעשות ללא טשטוש, כי לדברי הרופאים הן "לא כואבות". שיספרו את זה לאנשים רגישים :) אם יש חשד לדלקת במעי עדיף לעשות קולונוסקופיה, שהיא יותר מורכבת אבל מראה את המעי, והעיקר- היא בטשטוש! הרבה בריאות ובהצלחה. .