סלזופירין, פנטסה וקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

29/02/2008 | 16:57 | מאת: דניאלה

שלום רב, אובחנתי השבוע כסובלת מקרוהן, רק במעי דק ובאיליום הסופי, ללא מעורבות של המעי הגס, ע"ס תוצאות ביופסיה בקולונוסקופיה והיצרות במעי דק שנראתה בפסג'. בגלל דלקת פרקים קיבלתי לראשונה טיפול בכדורים בשם סלזופירין. קראתי מעט על התרופה באינטרנט ואני תוהה אם הכדורים האלה מתאימים למי שאין לו בכלל מחלה במעי הגס. האם הכדורים האלה מתאימים למצבי? שאלה נוספת בבקשה: איזה כדורים כן מתאימים למצב של קרוהן קל שמתבטא רק במעי הדק? האם פנטסה גרנולות מתאים? קיבלתי את הרושם שרוב הטיפול ה"קל" לקרוהן יעיל במצבים של מעורבות מעי גס. תודה!

03/03/2008 | 16:28 | מאת:

היי דניאלה, גם לפי מה שאני יודעת, הסלזו מתאים יותר למחלה במעי הגס. על המעי הדק משפיע טוב רפסאל, או כפי שהוא ידוע בשם החיבה "רפי" :). בטח נתנו לך את הסלזו בגלל הדלקת מפרקים, אבל באמת את חייבת לברר את הנושא הזה עם הגסטרו שלך. אגב, אני ממש ממליצה על עריכת שינויים תזונתיים בשיטת "ניסוי וטעיה". לפעמים יש מזונות מסוימים שגורמים לנו לתגובות אלרגיות בלי שנדע עליהם אפילו, ומשפיעים גם על הפרקים וגם על המעיים. לי באופן אישי עזרו מאד שינויי תזונה. הרבה בריאות ובהצלחה

03/03/2008 | 21:48 | מאת: דניאלה

פנטסה יעילה יותר לקרוהן במעי הדק מאשר סלזופירין? או שגם היא ספציפית למעי הגס? אני יודעת שיש לי אי סבילות לגלוטן ולחלב. כנראה גם לסויה. איזה שינויים תזונתיים את עשית?