היי ליהיא

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

14/02/2008 | 18:27 | מאת: איתי

כתבתי שמצאו לי את הטפיל blastocystis hominis ורציתי יעוץ לטיפול, וכתבת לי שמטפלים בזה בדר"כ ב-פלג'יל או עוד משהו. הייתי אצל רופא מומחה והוא נתן לי מרשם ל-פלג'יל אבל בכמות של 9 כדורים ליום, סה"כ- קצת מעל 90 כדורים לטיפול. זה נראה לי ממש הרבה ואני פוחד מפגיעה של אנטיביוטיקה מרובה, אך הוא אמר שאחוזי ההצלחה גבוהים על פלג'יל לבעיה שלי. לאפשרות השניה שהוא נתן יש אחוזי ההצלחה יותר נמוכים לפי דבריו, אבל 20 כדורים סה"כ ("רספרים"). אני רוצה להתחיל בטיפול אבל מבולבל, מה את מציעה? תודה רבה על העזרה!

17/02/2008 | 17:06 | מאת:

היי איתי, באמת התכוונתי לפלג'יל או מטרוג'יל שזה אותו דבר. לא שמעתי על טיפול ברספרים למטרה זו. על פניו, הכמות נשמעת באמת גדולה, אבל אני באמת לא יודעת מה היו השיקולים שלו. אבל התרופה עצמה טובה למטרה זו. לגבי המינון, אני מציעה להתייעץ עם עוד רופא. אפילו שהתייעצת עם מומחה, הייתי שואלת גם את רופא המשפחה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה. לפחות אתה על הדרך הנכונה להחלמה מהעניין הזה