יש חיים אחרי כריתת מעי?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

28/01/2008 | 13:52 | מאת: הודיה

בס"ד שלום לכולם, אובחנה אצלי בעיה בשם קולוניק אינרשיה (ז"א שהמעי הגס עובד מאוד לאט עד בכלל לא) והרופאים אמרו לי שהטיפול המקובל בבעיה זו הוא תת כריתה של המעי הגס (כורתים 80%). אני די מבוהלת מהרעיון, אבל בכל אופן הרופאים מאוד נזהרים, במיוחד בשל העובדה שאני עדיין צעירה (בת 34) ולא ממהרים לעשות את הצעד הזה. כרגע מנסים כל מיני טיפולים ע"י משלשלים. רציתי לדעת אם יש אנשים שעברו כריתה של המעי הגס, אם יוכלו לשתף אותי איך זה לעבור ניתוח כזה וגם איך החיים נראים אחרי ניתוח שכזה? יש חיים בכלל??? אודה על כל תגובה, הודיה

29/01/2008 | 21:04 | מאת:

היי הודיה, קודם כל אני מאחלת לך שתמצאי פתרון יעיל ולא מדי מסובך לבעיה שלך, שהיא לא פשוטה, ושיהיו לך הרבה כוחות להתגבר על התקופה שלאחר הניתוח (אם תחליטי). לגבי השאלה הספציפית, לא יודעת מה להגיד לך. מציעה לך לפנות לפורום קרוהן-קוליטיס בפורומים הרפואיים של ynet. יש שם חולים שעברו ניתוחים להסרת חלקים מהמעי ויוכלו לייעץ לך מנסיונם, עם המון ידע ורצון טוב. כמו כן, יש כאן בדוקטורס פורום כירורגיה של המעי, של ד"ר זמורה, שיענה לך גם. בהצלחה והרבה בריאות

30/01/2008 | 17:16 | מאת: הודיה

בס"ד ניסיתי לחפש פורומים של חולי קוליטיס/קרוהן, אבל לא מצאתי פורום פעיל. יש לך איזשהו קישור שאת יכולה להמליץ לי עליו? מקסימום, היום אמא שלי סיפרה לי שיש מישהי, קרובת משפחה רחוקה, שעברה לפני שנה וחצי כריתה של המעי הגס בגלל פוליפים והצלחתי ליצור קשר איתה, היא אמרה שהיא תשמח לדבר איתי ובעוד כמה דקות בערך אני אמורה לדבר איתה, אבל בכל זאת הייתי רוצה לשמוע מעוד אנשים, אז אשמח אם תמצאי לי קישור, וגם אם לא, אז אני מודה לך בכל מקרה.