רפאסאל ונשירת שיער.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

07/01/2008 | 17:33 | מאת: דניאל

שלום. אני חולה קוליטיס בן 24. רציתי לדעת האם רפאסאל במינון 4 גרם ליום לנשירת שיער והתקרחות? בעלון המצורף לא מופיע נשירת שיער ברשימת תופעות הלואי. לעומת זאת בעלונים של תרופות זהות באינטרנט כתוב "hair loss". כמו גם בויקיפדיה. אציין שאני אכן סובל כרגע מנשירת שיער. לא יודע אם בגלל התרופה, בלוטת התריס או הקרחה תורשתית.

09/01/2008 | 14:06 | מאת:

היי דניאל, גם אני לוקחת רפסל במינון הזה וסובלת מנשירת שיער משמעותית, אם כי עונתית. יש תקופות שזה יותר טוב, אבל באופן כללי - נושר. שאלתי את הרופא שלי על כך והוא אמר שהנשירה לא מהתרופה, אלא מהמחלה. אני אישית לא בטוחה שזה כך, אבל קטונתי :) בקיצור, הוא אמר לי לנסות לקחת אבץ, ולראות אם יש תוצאות. לקחתי תקופה מסוימת והיה באמת שיפור, לא יודעת אם זה מקרי (עונתי) או לא. נראה לי ששווה לנסות. הרבה בריאות