בעיות במעיים-כבר 9 חודשים+עצירות וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

28/12/2007 | 18:22 | מאת: מיכאל

אני בן 22, לפני כ-9 חודשים התחילו לי התנפחויות נוראיות בבטן, תוך כדי כאבים חזקים בבטן העליונה, היתה הרגשה שאני צירך לבצע יציאה אך לא יצא כלום והכאב רק התגבר, עד שהצלחתי לשלשל והכאב עבר, ככה זה נמשך כשבועיים כל כמה ימים, עד שהתחלתי גם להקיא ואושפזתי בבית חולים, נתנו לי קלקלה עוצרת ושיחררו אותי, הביתה. במשך תקופה של שבועיים לא היו לי יציאות בכלל, ונאלצתי ליטול משלשלים, עד ששוב היה לי התקף התנפחות וכאב. אושפזתי פעם נוספת, ביצעתי צילום, בדיקת מעבר במעי (פאסז'), והכל היה תקין. איבדתי 15 קילו, ואני סובל מעצירות כרונית. אני חי רק על דייסות ומאט בשר, ומלפפונים, כל שאר המאכלים גורמים לי לכאבי בטן נוראיים. בכל בדיקות הדם שעשיתי במהלך התקופה הזאת, מוגברים מאוד אנזימי כבד (פי 4) ואני סובל מאנמיה, ברזל וB12 גבוהים מאוד. וגם bilirubin direct u ו-lymphocytes גבוהים מאוד. בנוסך אני סובל מיובש בפה ומדי פעם מופיעים לי כתמים ונקודות לבנות (כמו עור מת) על השפה התחתונה מבפנים. לאחרונה עשיתי אולטרה סאונד בטן וגם יצא תקין מלבד כיווץ חלקי של כיס המרה. אני נורא חלש והמצב לא משתפר כבר 9 חודשים. בבקשה תעזרו לי

01/01/2008 | 17:27 | מאת:

היי מיכאל, אתה חייב דחוף רופא גסטרו מומחה. בדיקת פסאג' עד כמה שאני זוכרת לא בודקת את המעי הגס ולא בטוח שהכול תקין שם. האנמיה והירידה במשקל הן סימני אזהרה למחלת מעי דלקתית (ואפילו גם האפטות הלבנות בפה ). בקיצור, תפנה למומחה שיקח אותך ברצינות. הרבה בריאות