סיגמואידוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

14/12/2007 | 12:35 | מאת: גליה

שלום אני לא יודעת למי לפנות אז אולי בפורום שלך אני יקבל תשובה.לבעלי בזמן הקולונוסקופיה יתגל פוליפ ב20 סמ' על גבעול(שלא נראה)ככה רושום בתשובה ולא הצליחו לכרות את הפוליפ בגלל דימום קל בעת הניסיונות לכרותו ונשלחנו לב''ח ל sidmoidoscopy לצורך כריתה.השאלות:1איזו רופא עושה את הכריתה -כירורג או גסטרואנטרולוג 2.מה הבדיקה הזאות ורגישות בזמנה 3.כמה זמןהמשך הבדיקה ואישפוז 4מה הסיכוי הצלחה ומה הסיבוחים ממנה תודה מראש כי לא יודעים איך להמשך בטיפול וזה דחוף

16/12/2007 | 16:43 | מאת:

היי גליה, אני מצרפת לך קישור על הבדיקה, תוכלי למצוא שם תשובות לשאלותיך. לגבי סיכויי הצלחה - לא יודעת. עד כמה שאני יודעת מבצע את הבדיקה רופא גסטרואנטרולוג ולאו דוקא כירורג, כמו שאת הקולונוסקופיה כולל ביופסיות או כריתת פוליפ עושה רופא גסטרו. הסיגמו היא בדיקה קצרה יותר מהקולונו - מראה את סוף המעי הגס ולא את כולו, ולכן נחשבת פשוטה יותר. http://www.gastro.org.il/endo/sigmo/ הרבה בריאות ותוצאות טובות