עזרה בנושא תזונה עקב דלקת בקיבה דחוף...

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

06/12/2007 | 21:38 | מאת: טלי

ליהי שלום רב אני חושבת שהיגעתי למקום הנכון, מדובר על בחור בן 24 שסובל מאוד מכאבי בטן באיזור הקיבה חזה...לאחרונה היה בלחצים רבים ועתה ניתקף בכאבים ובבדיקות גסטרו נימצא שיש לו ארוזיות באנטרום ודלת בינונית נילקחה לו דגימה ונימצא שיש לו גטריטיס ודלקת כרונית בקיבה..בינתיים כבר ירד במשקלו כ 5 ק"ג, משום שהוא מאוד רעב אבל לא יודע מה לאכול עד שאיבד כבר את התיאבון והוא מתחיל להיגעל מכל דבר.... האוכל היחיד שאוכל אבוקדו, מעט לחם טחינה וקצת גזר ותפוחי אדמה מבושל...הוא לא יודע מה מתאים לו והתור לרופא רחוק. בינתיים היתחילו גם שילשולים ואנחנו חשבנות שזה אולי ביגלל הלנטון והוא חזר לאומפרדסק..וגם קיבל קלבטן לשילשולים....אנחנו מבקשים אולי תעשירי לו מעט את האפשרויות להקל על הרעב..עד שהתורים יגיעו....פשוט הבחור לומד ורעב מאוד.... תודה מראש.......

07/12/2007 | 12:03 | מאת:

היי טלי, תראי, כל עניין התזונה הוא מאד אינדיבידואלי וכרוך בהרבה ניסוי וטעיה. לא בהכרח מה שטוב לי או לך יהיה טוב לו. לדוגמה, את אומרת שהוא אוכל טחינה וזה טוב. אני, למשל, גם סובלת מבעיות במערכת העיכול העליונה ואם אני אוכל טחינה יהיה גרוע מאד :) אבל באופן כללי - זה הדברים הידועים - לא מטוגן ולא חריף, לא אלכוהול ולא קפאין. רצוי גם לא עגבניות למשל, או פירות הדר. בנושא ירקות מבושלים, יש היום המון לקטים של סנפרוסט שמקלים על ההתעסקות במטבח. אפשר גם להכין לו מאפים/פשטידות עם ירקות מבושלים מכל סוג, כדי לגוון קצת. פשטידת בטטות למשל, או בטטות בתנור, יכולות להיות טעימות. קישואים מבושלים, למשל, זה לא המעדן הכי אטרקטיבי, אבל פשטידת קישואים וגבינות יכולה להיות גיוון נחמד. לגבי פירות, גם בננות יכולות להועיל לו, ואבוקדו זה ממש מצוין. כמובן שמרק עוף לא מזיק, במיוחד ביום גשום כמו היום :) גם ביצים - רכות, קשות או חביתה במחבת טפלון כמעט בלי שמן, לא גורמות נזק בדרך כלל. כדאי להימנע מיותר מדי קמח לבן וסוכר,כי בסופו של דבר הם יגרמו לו לחומציות יתר. במקום זה, אפשר לאכול לחמים מחיטה מלאה, אבל משהו עדין בלי גרגרים גדולים בפנים, כדי לא להחמיר את השלשולים. כדאי גם לצרוך יוגורטים פרוביוטיים בשביל העשרת החיידקים הטובים של מערכת העיכול. וכל זה, כמובן, עד התור לרופא... הרבה בריאות