טיפול נקודתי למעי רגיש

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

27/11/2007 | 10:12 | מאת: עדי

שלום, מזה כמה שנים אני סובלת ממעי רגיש. זה מתבטא בעיקר בגזים, רעשים בבטן, יציאות לא סדירות וכו'. התופעות מתגברות בעיקר במצבי לחץ והתרגשות, עד כדי חוסר תפקוד. בעוד מספר ימים אני ניגשת לבחינה פסיכומטרית, ואני ממש מפחדת שה-IBS עלול להרוס לי את הבחינה. ביקשתי מהרופאה טיפול "נקודתי", מעין משהו שיכול לשפר באותו יום את הסימפטומים ולעזור לי להצליח בבחינה. היא הביאה לי את התרופה "נוטנסיל" ואמרה שזאת תרופה שלא לוקחים יום-יום אלא רק באותו יום בו יש לי משהו חשוב ומלחיץ. האם זאת תרופה שידועה כיכולה לעזור? מה יכולות להיות תופעות הלוואי שלה? האם מומלץ לקחת אותה למקרה בו אני מתארת? ואם כן- כמה זמן מראש ובאילו תנאים? מלבד זה, הייתי שמחה לשמוע אם יש לכם רעיונות נוספים לדברים שיכולים להקל לאותו יום ספציפית.. זה מאוד חשוב לי. נמאס לי שהמעי מהווה מחסום בנקודות ציון מרכזיות בחיים שלי. תודה רבה, עדי.

29/11/2007 | 17:24 | מאת:

היי עדי, אני לא מכירה את התרופה שהזכרת, אבל את יכולה לשאול עליה בפורום מעי רגיש בדוקטורס. יש לי שתי תשובות בשבילך, אבל הראשונה לא תעזור לבחינה בעוד כמה ימים כי היא יותר לטווח ארוך - יש כאלה שסובלים ממעי רגיז שלוקחים תרופות נוגדות דיכאון במינון נמוך (זה לא אומר בכלל שאת בדיכאון!) ומדווחים על הקלה. במקרים נקודתיים - יש כאלה שלוקחים דרלין - במקור לוקחים אותה להפרעות בקצב הלב, אבל חשוב מאד מאד - אסור לקחת אותה בלי אישור רופא כי היא יכולה לגרום לירידה בלחץ הדם. למרות שהיא די קלה להשגה (הורה או סבא חולה לב...) אל תקחי אותה על דעת עצמך ותתייעצי עם הרופא. ממליצים עליה למשל לשחקנים או מוזיקאים שצריכים להופיע ויש להם פחד קהל או חרדות וכו' והיא מרגיעה באופן כללי והכי חשוב - גם את המעי! אולי היא תעזור גם לך. בהצלחה בבחינה והרבה בריאות