קוליטיס ואנמיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

01/02/2005 | 22:40 | מאת: אמא

שלום לכולם! בתי בת ה-19, חולת קוליטיס, מטופלת ברפאסאל 4.5 ג"ר ופורינטול 75 מ"ג ליום, אושפזה לפני יומיים עקב ספירת דם לא תקינה: המוגלובין - 5.2 ורוב הפרמטרים אחרים בספירת דם היו מחוץ למסגרת (בצבע אדומ), כמו למשל PLT ( טרומבוציטים) - 25 כשהמסגרת היא 130-400. היא קיבלה 3 מנות דם וערוי טסיות, HGB עלה ל-9.9, אבל PLT עדיין בירידה -16. לדעתם של הרופאים ( המטולוג וגסטרואנטרולוג המטפל בה) הבעיה בגלל הכדורים שהיא נוטלת, לכן כרגע הטיפול הקבוע הופסק (לפי הוראת גסטרו). רציתי לדעת האם לחולים אחרים היו תופעות דומות ואיך אפשר לצאת מהמצב הזה? אני מבינה שהיא לא תוכל להשאר הרבה זמן בלי הטיפול הקבוע, גם כך המחלה שלה במצב לא רגוע יותר משנה. אשמח לשמוע לדעתכם, תודה מראש והרנה בריאות לכולם.

לקריאה נוספת והעמקה
02/02/2005 | 15:46 | מאת:

אני לא יודעת אם פורינטול יכול לגרום לאנמיה כזו אבל הכל יתכן. יכול להיות שהמינון לא מתאים לה והיא צריכה מינון יותר נמוך. את לא כותבת מה מצבה הכללי - האם היא בהתלקחות, שאז יתכן שיש לה ספיגה נמוכה של ברזל ושאר ויטמינים ומינרלים, ואולי גם דימום - מה שיכול גם לגרום לאנמיה קשה, או שהיא ברגיעה יחסית, שאז בהחלט יש מקום לחפש גורמים אחרים כמו תרופות. אם בסופו של דבר יוחלט שהיא לא יכולה לקבל פורינטול (קשה לי להאמין שרפאסל יגרום לתופעות כאלה) אז יהיה צורך לשקול טיפולים חלופיים, ויש כמה, אפילו אותו סוג תרופה רק במינון אחר או בצורת ספיגה קצת שונה - עשוי להיות יותר מתאים לה. זה גם תלוי ברמת הפעילות של המחלה. לפי כל הנתונים שחסרים כאן, תוכלו יחד עם הרופא למצוא את הטיפול המתאים עבורה. אם חס וחלילה מצבה ממש חמור ולא תמצאו שום טיפול תרופתי שהגוף שלה סובל - יתכן שיהיה צורך לשקול ניתח, אבל אני מקדימה מאד את המאוחר.

02/02/2005 | 17:35 | מאת: נורית

לגבי הרפסאל אני יכולה להוסיף שידוע לי שאפשר לפתח אנמיה המוליטית כתוצאה מהרפסאל. זה אמנם לא נפוץ אך זה אפשרי, וידוע לי על חולה קוליטיס שפיתח אנמיה המוליטית והפסקה ברפסאל בלמה אותה,(הסטרואידים בלמו למעשה אך הומלץ לו להפסיק את הרפסאל).