בדיקת cea ול c9-19

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

24/04/2013 | 02:45 | מאת: טלי

שלום אמי עברה היום קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. הבדיקות תקינות, נשלחנו לבדיקה עקב ירידה חדה בהמוגבלין מ13 ל 11.2 בשלושה חודשים. בנוסף לפני הבדיקות היא ביצעה בדיקת דם לסמנים לממאירות כפי שציינתי בכותרת.ה c 9 19 תקין אולם הcea נמצא גבוה 8.3 . חשוב לציין שהיא מעשנת כבדה. אני מודאגת מכיוון שהיא סוכרתית וחוששת שאולי זה מהווה אינדיקציה. לסרטן הלבלב או. סוג אחר של מחלה סרטנית שיכולה להסביר את הירידה בהמוגבלין . אשמח מאוד לתשובה. תודה

טלי שלום, ישנם סיבות רבות לירידת המוגלובין כשמחלה ממאירה הינה רק סיבה אחת והפחות שכיחה. עליה ברמת CEA גם יכולה לנבוע מסיבות רבות כשממאירות הינה רק אחת מהן. לכן יש לבצע ברור מסודר של אנמיה ע"י המטולוג. יתכן שהיא סובלת מחסר ברזל או ויטמינים אחרים, יתכן שיש לה מחלה כרונית אחרת. כפי שאמרתי, ממאירות הינה רק אחת מהאופציות ולא השכיחה שבהן. בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן כליה