תרופה סוטנט-תוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

11/02/2013 | 19:52 | מאת: ג'ודי

שלום דר' ברגר אני שמחה שיש פורום לסרטן הכיליה ועוד יותר שמחה שאתה מנהל אותו. אני לוקחת סוטנט לגידול בסאקרום שבועיים שבוע ביום חמישי שעבר התחלתי מחזור שלישי והולך די טוב בלי תופעות לוואי מקוה שימשיך כך (גם כאבים שהיו לי בישבן השמאלי לכיוון הירך כמעט נעלמו)לפני שבוע עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות:- ליפז 97.2 אמילז 115 TSH 636 PTH 195 כימיה בשתן קריאטנין/אלבומין 683.77 ישנם עוד תוצאות אבל הם סבירות ואלו שציינתי נראה לי בעייתיות. שאלתי היא מה עלי לעשות עם הנתונים האלה אני לא רוצה להפסיק את התרופה נראה לי שהיא משפיעה לטובה כמו שציינתי לעי"ל. אודה לתשובתך

ג'ודי שלום, הנתון המשמעותי בנתונים ששלחת הינו TSH. תוצאה זו מצביעה על תת פעילות בלוטת התריס ומחייבת טיפול. כמו כן עושה רושם שישנה הפרשה מוגברת של חלבון בשתן. שני אלה הינם תופעות לוואי ידועות של התרופה. לכן המלצתי היא לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג לקבל טיפול בבלוטת התריס ויעוץ נפרולוג בנוגע לכליה. אני מציע גם שתעשי מעקב יל"ד בנוסף מאחל המשך טיפול מוצלח ובריאות שלמה דר ברגר

מנהל פורום סרטן כליה