ציסטה לא פשוטה עם תסמינים

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

20/06/2018 | 00:52 | מאת: ברני

שלום רב. נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד כליות ומערכת השתן בעקבות קושי במתן שתן וכאבים קלים. בבדיקה נתגלתה "ציסטה לא פשוטה בגודל 3.2 ס"מ עם מחיצות עדינות" (אין אבנים או ממצאים אחרים). יש המלצה ל-CT בבטן. מה שמדאיג אותי הוא שקראתי כי ציסטות בכליה בדרך-כלל מתגלות במקרה, ואילו אם יש תסמינים - כמו במקרה שלי - זה בדרך כלל מעיד על גידול סרטני שכבר התפשט לאיבר סמוך. האם השילוב בין הממצא הנ"ל לבין הופעת תסמינים מעיד בהכרח על גידול מפושט חלילה, או שהציסטה בפני עצמה יכולה לגרום לכאב קל וקושי במתן שתן? תודה

20/06/2018 | 10:49 | מאת: ברני

שכחתי לציין שאני בן 40

על פניו, לא נראה לי שיש קשר בין הציסטה ובין התסמינים. הציסטה זה ממצא מקרי שמחייב מעקב בלבד. כדאי אולי במסגרת המעקב שיהיה אורולוג בתמונה בברכה

שלום רב, ציסטה בהחלט יכולה לגרום לתופעות אלו גם ללא ממצא ממאיר. בברכה

מנהל פורום סרטן כליה