הפסקת עישון לפני מתיחת בטן

דיון מתוך פורום  מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור

21/06/2013 | 11:16 | מאת: יעל

ד"ר מייליק, צפיתי אתמול בעניין רב בערוץ הבריאות בתכנית על ניתוח מתיחת בטן. ברור לי שלא מבצעים ניתוח כזה במעשנים. רציתי לשאול במידה ואני מעשנת ורוצה לעבור את הניתוח, כמה זמן לפני אני צריכה להפסיק לעשן כדי למנוע סיבוכים? כמו כן אני עוסקת באופן רציף בפעילות גופנית, אירובי ואנארובי מס' פעמים בשבוע. סיפרת שזה עוזר להחלמה. האם זה גם עוזר למניעת סיבוכים? תודה מראש על התשובה

שלום יעל בניתוח מתיחת בטן נהוג לבקש הפסקת עישון כחודש לפני ואחרי הניתוח. אין ספק שככל שתפסיקי העישון זמן רב יותר לפני הניתוח, כך ייטב לך והסיכון בניתוח ובהחלמה יפחתו. פעילות גופנית תורמת להחלמה וגם מפחיתה את הסיכון הניתוחי ומסייעת במניעת סיבוכים. בהצלחה ד"ר בני מייליק

מנהל פורום מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור