ניתוח מתיחת בטן

דיון מתוך פורום  מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור

26/11/2015 | 17:34 | מאת: גילת

שלום רב, אני חמישה חודשים אחרי לידה שלישית. רופא כירוג בדק אותי ויש לי בקע טבורי קטן וגם הפרדות שרירי הבטן עפ"י אולטראסאונד כ 10 ס"מ. דבר זה יוצר בליטה בבטן והיא נראית מאוד הריונית. רופא זה אמר כי במקרה זה כפיפות בטן לא יעזרו ורק צריך ניתוח לשטח את הבטן. הלכתי לחוות דעת שנייה לרופא כירוג וזה אמר כי עלי לשקם את שרירי הבטן ע"י פעילות גופנית ורק שנה לאחר מכן לעשות ניתוח. הוא הסביר שאם אעבור ניתוח הבטן לא תהיה שטוחה בגלל הבליטה של הפרדות שרירי הבטן. הוא הסביר כי ניתוח הבטן נועד להעלים את עודפי השומן אך הבליטה לא תהיה שטוחה אם לא אעבוד על שרירי הבטן. לאיזה רופא נכון להקשיב? תודה רבה

שלום גילת אימונים ופעילות גופנית יכולים לשפר ולחזק את שרירי הבטן אך לא יתקנו לגמרי את רפיון הדופן ועור הבטן שהם תוצאה של ההריונות. ניתוח מתיחת בטן יביא (כאשר משקל הגוף תקין) לתיקון והשטחה של הדופן ומתיחה והסרה של העור הרפוי. פעילות גופנית ואימון שרירי הבטן יביאו לשיפור נוסף לאחר הניתוח. לפני תחילת פעילות גופנית יש לוודא בבדיקת רופא שהבקע הטבורי קטן ואיננו כזה שעלול לגדול עו לעבור כליאה בעת מאמץ גופני. בהצלחה דר בני מייליק

01/02/2016 | 06:56 | מאת: מיטל

אני אחריי לידה 4 חודשים ועשיתי את הניתוח של בטן הקפית ושדיים למה לנסות לעבוד קשה ולא בטוח שתצליחי אם בסוף משלמים ומקבלים תוצאה מעולה בטן שטוחה ויפה וגם הרמת שדיים ??????

מנהל פורום מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור