אבחון כלשהו

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

01/03/2006 | 09:39 | מאת: נטע

שלום, אני בת 20 ושאלתי היא האם ניתן לטפל בתופעות הבאות באמצעות שיאצו. וכן אילו מרדיאנים סובלים ממה עפ"י התסמינים: שיעור יתר, אכילת יתר, אקנה רק באזור הלחיים, נדודי שינה. תודה ויום טוב

01/03/2006 | 18:00 | מאת: אלי קרני

שלום נטע במידה והיית אומרת שיש לך רעב מוגבר, הייתי עונה שזה חום קיבה. במידה והיית אומרת שיש לך אקנה שמופיע באזור הלחיים, הייתי עונה שיש לך חום ולחות במערכת. במידה והיית אומרת שיש לך נדודי שיינה, הייתי עונה שאחת האופציות זה חום על רקע של חוסר yin. אך השילוב של כל התסמינים הללו ביחד מעיד על כך שמסתתרת ברקע בעיה על רקע נפשי (לא להיבהל, איני מדבר על מחלה נפשית אלא על רקע נפשי לתופעות פיזיות). לאחר תשאול מעמיק מטפל/ת השיאצו שלך יוכלו לעלות על שורש הבעיה. דעתי היא שטיפול שיאצו בהחלט יוכל להועיל לך, אך לגבי מרידיאנים ספציפיים אין לי מספיק נתונים לתת תשובה מדויקת (אני יכול לנחש שאלמנת האדמה-טחול/קיבה משחק תפקיד).. לגבי שיעור יתר. במידה ומדובר על בעיה הורמונאלית אשר גורמת למצב, טיפול השיאצו אינו התשובה. לתופעה זו אני ממליץ על צמחי מרפא ודיקור. רפואה שלמה אלי

מנהל פורום שיאצו וטווינה