הידרונפרוזיס והידרואורטר לעובר- דחוווףףףף

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/11/2012 | 09:30 | מאת: אלה

שלום. היום אני בשבוע 31.לעוברית שלי התגלתה הרחבת אגנוני הכליות דו"צ רקע- רפלוקס, עוד בסקירה הראשונה. ככל שההריון מתקדם המצב מחמיר יותר. לאחר סקירה האחרונה מ 14.11.2012 ישנה הרחבה של 14 מ"מ ו 12מ"מ.כליה ימנית- עובי הרקמה 8.7 מ"מ עובי הפרנקימה מצד שמאל 7 מ"מ. השאלה שלי: עד כמה המצב חמור? אם מגיעים למצב של ניתוח, האם ניתן לעשות לפרוסקופיה? האם יש מצב לא להגיע לניתוח. זהו הריון השני שלי והילדה הראשונה נולדה בריאה לגמרי. תודה

הרחבה דו צדדית של אגני כליות יכולה אמנם לנבוע מרפלוקס דו צדדי אך יש עוד אבחנות שעומדות על הפרק ואולראסאונד עובר אינו יכול להבדיל ביניהן. מה שיותר חשוב זה מצב הפראנכימה(הרקמה הכליתית התפקודית) שעוביה נשמע תקין לפי המספרים המצוינים. בכל זאת חשוב לבצע הערכה כוללת כולל הערכת כמות מי השפיר מצב השופכנים והתרוקנות שלפוחית השתן כמו-גם מעקב סריאלי (עוקב) אחר צמיחת הכליות לאורך ההריון. חשוב גם המידע לגבי ממצאים נוספים בסקירה המורחבת שבוצעה ואולי פרטים נוספים שחשוב- אם ניתן- להעריך שנית. ניתן לערוך יעוץ לגבי כל ההבטים הנ"ל במסגרת היחדיה לאולטראסאונד טרום לידתי בבי"ח "ליס" שם אני נותנת יעוץ טרום לידתי בנושאים מסוג זה: מומים מולדים במערכת השתן ורופאים גינקולוגים מכל הקופות יכולים להפנות ליעוץ זה באופן רוטיני

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים