כליה אגנית בצד ימין, בן חודש

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/08/2016 | 10:43 | מאת: אמיר

שלום ד"ר, לבני בן החודש יש כליה אגנית. להלן תוצאות אולטרסאונד. מכיוון שהתור לנפרולוג הקרוב רחוק, הייתי רוצה לדעת מה הדחיפות שלו, ואולי להירגע קצת... תודה כליה ימנית אקטופית, באגן הקטן מאחורי כיס השתן . אורך הכליה 3.8 ס"מ. פרנכימה שמורה . הכליה במלרוטציה, גודש קל באגן הכליה . כליה שמאלית במקום האנטומי הרגיל, במלרוטציה קלה . אורך הכליה 5.9 ס"מ,פרנכימה שמורה . הידרונפרוזיס קל, הרחבה יותר של גביע עליון . כיס שתן בקיבולת טובה גבולות סדירים . לא הודגמו שופכנים מורחבים בבסיסו .

נראה שמדובר בכליה אחת אגנית שנראת קטנה יחסית ויתכן שהתפקוד שלה מעט ירוד והכליה שכן נמצאת במיקום הרגיל שלה היא גדולה יחסית לגיל הילד מה שמצביע שהיא כבר מתחילה לפצות על הכליה האגנית הקטנה. הדבר טוב כי זה מראה שהכליה הנמצאת במיקום הנורמלי תקינה לחלוטין ויכולה לפצות ולמלא את כל הצרכים . רצוי לעקוב אחר זיהומים בדרכי שתן בהנחית רופא הילדים ולוודא שהילד צומח היטב- דבר שמצביע על תפקוד כליתי כולל תקין

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים