הרחבה קלה דו"צ של אגני כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/04/2016 | 11:17 | מאת: שרית

ד"ר קלפר שלום רב. בעבר התייעצתי עמך לגבי בני (כיום בן 5 שנים ו-8 חודשים) עקב ממצא חוזר של מיקרוהמטוריה בשתן שהתגלה לפני כ- 8 חודשים בבדיקת שתן אקראית. בבדיקות שתן חוזרות מאז ישנם אריטרוציטים במשקע השתן בין 4-8 וריר מרובה, בדיקה אחרונה 2 אריטרוציטים במשקע . (ידוע לי שזה תקין)המלצת בזמנו לבצע סונר כליות וכך עשינו. סונר ראשון מלפני 8 חודשים פורש כתקין מלבד ממצא של שארית שתן 46 מל , סונר חוזר לצורך מעקב שעשינו לפני שבוע עדיין ממצא של שארית שתן- 32 מל, לאחר התרוקנות ,כמו כן ממצא חדש של הרחבה קלה של אגני הכליה משני הצדדים,יש לציין שלבני מבנה פין מסובב בכדי 50 מעלות ללא בעיות בהטלת שתן, לא היו ארועים של דלקות בדרכי שתן בעברו, אינו מתלונן,אין בריחת שתן בלילה, אודה לך אם תתיחסי לממצאים הנ"ל?? האם מצריך בירור אורולוגי או נפרולוגי מעמיק יותר או מעקב ?!האם הדבר מסוכן כצפי לבעיות כליה בעתיד?? יש לציין שבני נמצא במעקב אנדוקריני עקב התבגרות מינית מוקדמת,במעקב בלבד, ללא טיפול, ובסונר -אדרנלים בגודל ומרקם תקינים. אודה לך על התייחסות מהירה. בברכת חג שמח. שרית

הממצאים שאת מציינת דורשים התיחסות של נפרולוג וגם של אורולוג ילדים ורצוי גם דיון ביניהם

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים