כליית פרסה אגנית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/02/2016 | 16:30 | מאת: חני

היי, רציתי לשאול שאלה בסקירה מוקדמת נאמר לנו שיש לעוברית כלייה אחת אגנית בודדת. עכשיו נאמר לנו שזה כליית פרסה אגנית. מבחינה רפואית מה יותר קשה? האם ניתן לחיות חיים תקינים עם כלית פרסה אגנית? יש סיכוי גבוה לסיכונים כמו אי ספיקת כליות? אני צריכה בבקשה הסבר לגבי הממצא.. וזה כמובן במידה ונשללו מומים נוספים. תודה

כלית פרסה היא בעצם מורכבת משתי כליות שמחוברות בחלקן התחתון ומיקומן נמוך מהרגיל ונמצאות נמוך באגן. מבחינת כמות רקמה מתפקדת לטווח ארוך ברור שבכלית פרסה יש יותר רקמה והמצב עדיף. עבור הסבר מפורט יותר של כל הדברים הנלווים לכך עדיף לקבוע פגישה מסודרת עם נפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים