הרחבת אגן כלייה ילד בן 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/01/2016 | 09:25 | מאת: ליאת

דר קלפר שלום .בני שהיוםה וא בן 4 אובחן עם הרחבת אגני כליה בשתי הכליות ובגיל 4 חודשים עבר ניתוח באגן הכליה הימנית. מאז אנחנו במעקב והכל היה נראה בסדר ,יש עדין הרחבה בשתי הכליות אבל הרחבה של 0.3 ולא יותר . היום עברנו שוב אולטרסאונד והממצאים בכלייה ימנית היו גודל כליה 8.07 פרנכימה דלה בקוטב העליון ורוחב אגן כליה 1.03 ס"מ . יש לי תור לנפרולוגית בשבוע הבא אבל אני מאד לחוצה , האם ההרחבה מעבר לס"מ אחד מעידה על כישלון הניתוח? האם מדובר בגדילה טבעית לאור גדילת הילד ? עזרתך... תודה

צריך תמיד לשים לב באיזו מידה כיס השתן היה גדוש בזמן ביצוע האולרטאסאודנ כי יכול להיות שההרחבה תראה יותר בולטת כשהכיס מאד מלא. בכל מקרה רצוי לבדוק שוב אחרי התרוקנות . אם עד כה הממצאים היו לא מרשימים מבחינת הרחבת אגנים ובמידה ובבדיקה חוזרת של אולרטאסאונד בתנאים שציינתי לעיל תמצא אותה הרחבה ניתן לבצע מיפוי כליות שיראה הלכה למעשה אם יש או אין קושי בניקוז הכליה שעברה ניתוח

12/01/2016 | 18:15 | מאת: ליאת

תודה רבה לך על התגובה המהירה . האולורסאונד בוצע על שלפוחית חצי מלאה. כמו כן במיפוי כליות שעשינו לפני כמעט שנתיים התפקוד היה 52% בשמאלית ו48% בימנית. אותטרסאונד לפני אחרון היה לפני שנה וחצי וההרחבה בכליה הימנית היתה 0.8 לעומת 1.03 שיש עכשיו. הגיוני שזה עדין מתרחב אחרי הניץוח שעבר בגיל 4 חודשים? האם יש לי ממה להילחץ? תודה רבה רבה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים