בריחת שתן?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/01/2016 | 09:24 | מאת: עוד אמא מודאגת

שלום, בתי בת הארבע וחצי הייתה במעקב נפרולוגית בשנה שעברה עקב זיהומים חוזרים בדרכי השתן. הזיהומים פסקו ובדיקות האולטראסאונד שלה היו תקינות. בתקופה האחרונה שמתי לב שכמה דקות לאחר שהיא מסיימת לעשות פיפי(מנגבת, מתלבשת וחוזרת לפעילות) יש בריחה של כמה טיפות שתן בודדות. בהתחלה חשבתי שהיא סתם לא מנגבת טוב והתחתונים נרטבות אך היום הייתי עדה לאיך שזה ממש קורה. זה חוזר על עצמו הרבה (היא מתלוננת שבורח לה ורטוב לה). שאלתי, האם יש קשר בין הזיהומים החוזרים שהיו? האם זו תופעה נפוצה וידועה? על מה זה יכול להעיד? כמובן שאקח אותה לרופאה אך עד שיגיע התור, אשמח לקבל תשובות... תודה מראש!

"בריחת שתן" יכולה להיות הביטוי הראשון של זיהום בשתן כך שבמקום ראשון צריך לבדוק שוב שתן ולשלול שאין לה שוב דלקת בדרכי שתן כי זה נוטה לחזור. בנוסף התופעה קשורה לעיתים קרובות בילדות בגיל זה עם התאפקות ממושכת ושלפוחית ש"עולה על גדותיה" ברגע שמגיעים לבסוף להתרוקן. לכן דרושה במקרים אלו התרוקנות כפולה: המתנה של כ10 שניות אחרי סיום הטלת שתן וניסיון התרוקנות חוזר כדי למנוע את הרטיבות בתחתונים. התופעה מוכרת ודורשת טיפול התנהגותי בעיקר: התרוקנות תכופה יותר ולפי זמן מוגדר מראש: כשעתיים וללא קשר לתחושת מלאות השלפוחית. במידה ושינוי התנהגותי זה יחד עם דאגה שתהיה גם פעולת מעיים כל יום לא עוזרת רצוי לחזור למעקב נפרולוגי עם אולטראסאונד כליות ושלפוחית שיעריך גם את שארית השתן בכיס התשן אחרי התרוקנות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים