רמות uric acidגבוהות אצל ילדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/11/2015 | 13:36 | מאת: שרון

שלום, לבתי בת ה- 13 רמת החומצה בדם הינה 6.9תמיד הרמה הייתה מעט יותר גבוהה מהגבול העליון וכעת, עלתה יותר. יתר התשובות, למעט ויטמין D שנמוך במעט מהנורמה, תקינות. האם יש להמשיך ולעקוב / להשלים בירור?

אמנם זו רמה מעט גבוהה אך לא נראה שזה בתחום של הפרעה מטבולית מולדת.חומצה אורית היא תוצר פרוק של חומצות גרעין- הבסיס ליצור החומר הגנטי שנמצא בגרעין של כל תא בגוף. ישנן הפרעות מולות בהפרשת החומצה האורית מהגוף - שזה דרך הכליות- ואז הרמה עותה בדם או לחילופין מצבים בהם יש שחלוף מהיר של תאים ואז גם וצרת הרבה חומצה כזאת. אבל אם הילדה בריאה וכל יתר הבדיקות תקינות וגם אם אין סיפור משפחתי של הפרעה במטבוליזם- פרוק חומצה אורית, הרי שאחת הסיבות השכיחות לרמה הגבוהה שלה היא שתית משקאות ממותקים בכמות גדולה מדי כולל קולה, מיצים וכו. כי חומצה אורית היא גם תוצר לוואי של מטבוליזם של סוכר ענבים.מקור נוסף זה בשר אדום. כדראי לשים לב גם למשקל הגוף

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים