כליה אקטופית נוספת לכליות תקינות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/11/2015 | 14:13 | מאת: טלירוני

שלום, אני בהריון בשבוע 16 עם תאומים, בסקירת מערכות מוקדמת התגלתה באחד העוברים כליה אקטופית אקוגנית נוספת הממוקמת מעל הכליה השמאלית, שווה בגודלה ל 2 הכליות האחרות הנמצאות המיקומן אנטומי, הופנתי לייעוץ נפרולוג במסגרת בדיקה משולבת אולטראסאונד גניקולוגי בבית חולים, עד שאקבל איזו התייחסות מבתי החולים אבקש לקבל איזשהו מושג מה המשמעות/ההשלכות של ממצא זה, אם ההבחנה נכונה האם זה משהו שניתן לתפקד איתו? כל מידע יעזור כי כרגע אין לי מושג מה זה אומר. תודה רבה לעונים!

כליה אקטופית היא כליה שלא נמצאת במיקום האנטומי שלה לרוב נמוך יותר מהמיקום התקין של הכליות שהוא מעל האגן. מה שאת מתארת נשמע יותר כמו כליה כפולה שזה גם וריאנט אנטומי (מבנה שונה מהרגיל לא בהכרח חולני אך צריך לנסות להבין עם המגבלות הרבות שקיימות את הנאטומיה לאשורה). כליה שלא נמצאת במיקום האנטומי שלה עלולה להיות כליה עם תפקוד נמוך מהרגיל. לרוב הכליה השניה במידה והיא תקינה מסוגלת לפצות על אבדן התפקוד כך שביחד יכולות להגיע לתפקוד מלא בכל מקרה כפי שהסברתי יש צורך בבדיקה מכוונת למערכת השתן ברמה טכנית גבוהה כדי להגיע להערכה יותר מדויקת אבחנתית ואז ניתן לדבר יותר עלמשמעות. במידה והכליה השניה הודגמה תקינה וכמות מי השפיר תקינה של אותועובר ואין מומים במערכות אחרות לא שנמע שנשקפת סכנה חמורה לעתיד הכליתי של אותו עובר אבל כאמור אבחנה יותר מדויקת נדרשת וכמובן מעקב בהמשך ההריון כדי שהדברים יתבררו . ניתן לקבוע תור דחוף ליחידה של אולטראסאונד עובר בבי,ח ליס וליעוץ נפרולוגי במרפאת ילדים נפרולוגית של בי"ח "דנה". במקרים דחופים אנחנו מתאימים את עצמינו לצרכים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים