תוצאות של מיפוי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/10/2015 | 23:03 | מאת: יעל ברק

שלום רב, בתי עברה בדיקת מיפוי כליות ואשמח לקבל חוות דעת בנוגע לתוצאות: (היא בת 4.5 חודשים) בוצע מיפוי כליות mag-3 בנוכחות משתן. הכלית הימנית מודגמת במנח אנטומע וגודל תקין עם פרפוזיה וריכוז תקינים. קיים פגם מילוי מדיאלי המתמלא הדרגתית במהלך הבדיקה כביטוי להידרונפרוזיס. לא מודגמת הפרעה משמעותית בניקוז. המערכת המאספת מקבלת צורת משפך אופיינית להיצרות בגובה upj אך כפי שתואר אין לראות הפרעה אורודינאמית משמעותית- בסוף הבדיקה מודגמת ראנציה מינימלית של השתן. כליה שמאלית במנח אנטומי ובגודל תקין עם פרפוזיה וריכוז תקינים, ייתכן הפרעה מינימאלית של אגן הכלייה גם בכלייה זו לא נראית הפרעה משמעותית בניקוז. תרןמה יחסית לתפקוד כלייתי- 49% מימים ו51% משמאל. תודה רבה על תשובתך.

התוצאה יכולה להצביע על הפרעה מסוימת בניקוז של הכליה בה החומר מצטבר לאט באגן ההפרעה יכולה להיות במוצא האגן אך לפי התשובה לא נקראת בדרגת חומרה גבוהה. בכל מקרה מומלץ לסכם את כל התוצאות בהקשר הקליני המתאים כולל תוצאות בדיקות אולטראסאונד ובדיקות דם וכמובן אם היו או לא זיהומים בדרכי שתן. וזאת על ידי נפרולוגים ילדים ואורולוג ילדים ביחד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים